Влада

До кінця року 75% будинків з централізованим опаленням у Житомирській області обладнають тепловими лічильниками, - Гундич

19 June 2017, 15:14

Уже до кінця 2017 року 75% будинків Житомирської області з централізованим теплопостачанням будуть оснащені тепловими лічильниками.

Про це на своїй сторінці у Facebook 19 червня написав голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

«75% будинків області із централізованим теплопостачанням будуть оснащені тепловими лічильниками вже до кінця року. Про це сьогодні доповів Прем’єр-міністру України Гройсману Володимиру Борисовичу, розуміючи свою персональну відповідальність за кожне сказане слово. Сьогодні із 1881 будинку приладами обліку теплової енергії оснащено 944 (51%). Засоби обліку тепла дають можливість сплачувати лише за використану теплову енергію, а не за загальновстановленими нормативами. Таким чином жителі області перестануть платити за не отримане тепло і будуть споживати менше завдяки ощадливості», - написав губернатор.

За повідомленням Урядового порталу, 19 червня глава Уряду провів селекторну нараду з головами облдержадміністрацій, де вимагав повного виконання програми установки лічильників енергоресурсів в рамках підготовки до опалювального сезону 2017-2018 років.

При цьому Прем’єр-міністр не виключив кадрових рішень щодо голів областей за провал програми встановлення лічильників.

«Зокрема, спілкуючись з головами декількох областей, де план установки лічильників виконано менш ніж наполовину, Володимир Гройсман зазначив, що в разі невиконання завдань без об’єктивних причин вони підуть у відставку», - зазначає Урядовий портал.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2016 року НКРЕКП назвала Житомир серед міст-аутсайдерів по кількості встановлених теплових лічильників. Чи допоможуть теплові лічильники житомирянам менше платити за опалення, читайте тут.

Фото прес-служби Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі