Влада

Робоча група ухвалила рішення щодо скандального МАФу на Чуднівській у Житомирі

19 June 2017, 16:15

Чи законно встановлений новий МАФ на вулиці Чуднівській у Житомирі – це питання розглядали на засіданні спеціальної робочої групи у понеділок, 19 червня. Під час засідання присутні заслухали інформацію від департаменту архітектури та містобудування і вислухали позицію власника кіоску. Після півгодинного обговорення члени робочої групи вирішують проголосувати за рекомендацію скасувати паспорт-прив’язки, який видано підприємцям.

«Комісія та її робота направлена на впорядкування видачі паспортів-прив’язки. Це не означає, що хтось буде боротись із малим і середнім бізнесом, який є в основі будь-якої нормальної країни. Це означає, що бізнес має бути соціальним: він в першу чергу не має заважати громадянам і має приносити прибуток. Стосовно рішення, яке прийняли щодо розголосу навколо майданчика на вулиці Чуднівській. Комісія прийняла рішення звернутись до виконкому, щоб виконком дав відповідне рішення доручити департаменту (містобудування та архітектури, - ред.), саме він видавав паспорт-прив’язки, скасувати паспорт-прив’язки. Сьогодні рішення за виконкомом. Рішення цієї комісії носять виключно рекомендаційний характер», - каже голова робочої групи, член Житомирського виконкому  Руслан Годований.

За його словами, міська влада повинна в цілому впорядкувати розміщення тимчасових споруд, бо випадок із кіоском на Чуднівській буде далеко не останнім.

«Я думаю, що тут треба шукати компроміс. Незважаючи на те, що він муситиме його знести. Я думаю, що ви бачили, що в тому вигляді, в якому знаходиться та територія, то вона не відповідає і не хоче відповідати тим нормам естетики, які є. Тому моя думка - треба шукати розуміння і з цим підприємцем, і з іншими. Просто по-іншому впорядкувати ту територію зі збереженням інтересів і мешканців міста Житомир, і підприємця. Тому що ви знаєте, що цю тимчасову споруду перенесли з іншого місця, але перенесли дуже невдало. Отут і питання – знайти компроміс: забезпечити естетику і зручність для мешканців і забезпечити податки та прибуток в міський бюджет. На мою думку, треба не тільки скасувати, але й знайти розумне рішення, щоб впорядкувати усі МАФи. Не тільки цей, але й усі», - переконаний Руслан Годований.

Питання щодо скасування паспорту-прив’язки кіоску на вулиці Чуднівській можуть розглянути вже на найближчому засіданні виконкому у середу, 21 червня.

Як повідомляв Житомир.info, жителі вулиці 15 червня прийшли на виконком і розповіли, що на зупинці навпроти 95-ї бригади вночі поставили павільйон, який стоїть в двох метрах від дороги, на газоні. Люди кажуть: з кіосками, які стоять тут роками, змирилися, а от із новоствореними не збираються.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі