Місто

У Житомирі зупинку на Чуднівській заставили МАФами, люди обурюються і вимагають їх прибрати

15 June 2017, 16:15

Зупинка навпроти 95-ї бригади у Житомирі «поросла» МАФами. З кіосками, які стоять тут роками, бідкаються місцеві жителі, змирилися, а от із новоствореними - не збираються. Пані Лідія розповідає: забили на сполох іще тоді, коли їхній квітник залили бетоном.

«Тут були троянди, квіти, дерева посаджені. І що? Вирвали все. Ми ось вчора відбивали фундамент, але підприємці таки поставили кіоск», - бідкається Лідія.

«Закрили огляд на все: дорогу, транспорт і без тротуару. Нам вистачає магазинів і ті кіоски нам взагалі непотрібні», - каже Людмила.

Обурює місцевих жителів і те, що МАФ встановлювали опівночі, аби ніхто не бачив. Хто давав на це дозвіл людям невтямки, тому останні пішли шукати відповіді до міськради, на позачергове засідання виконкому.

«Нашу зупинку розпродали. Кіоск ставлять, роблять віконечко і він буде працювати цілодобово, продавати пиво, горілку і ковбасу», - розповідає Лідія.

«Ось ви зараз і втручаєтесь у нашу роботу і наговорюєте на нас. Ви кажете, що ми будемо працювати цілодобово і продавати горілку, але це неправда, ми не будемо працювати цілодобово. Ми не встановлюємо новий павільйон, ми переносимо старий», - пояснює засновник ТД «Лазурний» Віталій Кузьменко.

Члени виконкому більше години сперечалися хто винен у встановленні скандального МАФу. Врешті, дійшли згоди створити робочу групу, яка і поставить крапку в цьому питанні.

«Сьогодні на виконкомі створена робоча група і робоча група доведе, що там є порушення, паспорт прив’язки виданий з порушенням і ми це доведемо», - говорить секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

Не гаючи часу громадськість, члени робочої групи та представники архітектури їдуть на перевірку. Останні показують паспорт прив’язки, схему розміщення кіоску та починають вимірювати межі прописані у плані. І вже з перших хвилин фіксують порушення.

«Тут є будинки і мешканці мають якось рухатись. Тротуар чомусь по схемі не передбачили. Тобто, ми людей наражаємо на небезпеку. Там не збережені межі на 6 см кіоск стоїть ближче до дороги, а між кіосками порушено на 35 см», - зауважує секретар Житомирської міської ради.

Результати перевірки записують у спеціальний протокол, який мають підписати усі члени виїзної комісії. Однак, ставити свій підпис, представники архітектури відмовляються.

«Складається акт до якого має долучитися благоустрій, муніципальна інспекція і архітектура. От коли буде такий акт обстеження, тоді і підписується. Чому я маю одна це підписувати?», - сказала провідний спеціаліст департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Ольга Чукіна.

Тим часом секретар міськради Наталія Чиж викликає й інспекторів з благоустрою. Прибувши на місце інспектори знизують плечима та кажуть: не уповноважені складати якісь акти, тим паче їх підписувати, адже мають свою контрольну карту.

«Розміщення тимчасового павільйону з виконанням благоустрою прилеглої території до сьомого місяця. Все, більше ми нічого не підписуємо», - зазначає інспектор лінійного відділу КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Роман Гультяєв.

Результати перевірки члени робочої групи обіцяють оголосити в найближчий понеділок, 19 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі