Культура

Житомирський драмтеатр потрапив до фіналу Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «ArtUkrainе» - 2017

20 June 2017, 09:44

Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги потрапив до фіналу Всеукраїнського  щорічного фестивалю-конкурсу «ART UKRAIN» - 2017 і виступить на Камерній сцені ім. Данченка Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Про це 19 червня Житомир.info повідомили в Житомирському драмтеатрі.

Житомирський драмтеатр увійшов у трійку лідерів за результатами глядацького голосування. Всього ж у відбірковому турі фестивалю взяв 21 академічний театр з 20 областей України. Актори інтерпретували на різних сценах відомі твори.

«25 червня 2017 року три театри, які за результатами глядацького голосування потрапили до фіналу, зійдуться у мистецькому протистоянні на Камерній сцені ім. Данченка Національного академічного драматичного театру імені  Івана Франка:

12:00 - Київський академічний обласний музично-драматичний театр імені П. К. Саксаганського м. Біла Церква з виставою «Пізанська вежа»;

15:00 - Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр імені В. Г. Магара з виставою "Я чекаю тебе, мій любий...";

18:00 - Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги з виставою «Украдене щастя», - повідомляють у драмтеатрі.

Поставлять крапку у фінальному протистоянні зіркові члени журі:

- Дмитро Чирипюк – Народний артист України,

- Анатолій Гнатюк – Народний артист України,

- Ірма Вітовська – Заслужена артистка України, лауреат премії «Телетріумф»,

- Сергій Калантай – актор театру та кіно,

- Перяєва Олена – координатор Фестивалю.

Як повідомляв Житомир.info, в 2013 році за виставу «Украдене щастя» Житомирський драмтеатр отримав гран-прі на Міжнародному фестивалі. У 2016 році колективи двох професійних театрів - Житомирського академічного українського муздрамтеатру імені Кочерги та Житомирського академічного обласного театру ляльок - провели 803 вистави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі