Культура

Житомирський драмтеатр за «Украдене щастя» отримав гран-прі на Міжнародному фестивалі

29 May 2013, 09:43

Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І. Кочерги здобув гран-прі на Міжнародному фестивалі.

Про це Житомир.info повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

28 травня у Житомирі відбулася прес-конференції з приводу отримання гран-прі на ІХ Міжнародному театральному фестивалі «Класика сьогодні». Про нагороду та закулісні розмови розповіли директор Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги Наталія Ростова та художній керівник театру Наталія Тімошкіна, своїми враженнями також поділилися актори переможної вистави «Украдене щастя».

Саме «Украдене щастя» за мотивами твору Івана Франка принесло театру Житомирської області високу нагороду – гран-прі на Міжнародному театральному фестивалі, що проходив 17-23 травня в місті Дніпродзержинськ. У Фестивалі взяли участь чотирнадцять театрів з України, Росії, Казахстану, Білорусі, Азербайджанської Республіки, Грузії, Придністровської Молдавської Республіки, Італії, Ізраїля та Португалії.

Гран-прі не було заявлено в списку номінації Фестивалю, тому це звання стало визнанням для Житомирського театру його значимості, акторської та режисерської майстерності.

«У фестивалі «Класика сьогодні» брали участь вперше. Гран-прі стало для нас приємною та заслуженою несподіванкою, визнанням нашої роботи та таланту нашого колективу. Ми йшли до цього звання 8 років», - сказала директор театру Наталія Тимошкіна.

Україну на Фестивалі представляли чотири театри: два з Києва, Житомир та Дніпродзержинськ. До Житомира колектив театру привіз диплом участі у ІХ Міжнародному театральному фестивалі «Класика сьогодні» та статуетку гран-прі.

«Журі одноголосно вирішили, що Житомирський театр повинен отримати гран-прі. Ця премія охоплює всі сторони театрального мистецтва: режисуру, акторську майстерність, хореографію, костюми, тощо», - розповідала художній керівник та головний режисер театру Наталія Тімошкіна.

«Окрема оцінка – це оцінка колег по цеху, акторів з інших театрів, які фахово оцінюють виставу, акторську гру. Актори з Грузіі, Казахстану просто осипали нас компліментами», - поділилася враженнями акторка театру Марина Іваненко.

Крім переможного спектаклю «Украдене щастя», Житомирський театр представляє для своїх глядачів й інші вистави за мотивами творів вітчизняних та зарубіжних класиків: «Одруження», «Сватання Стецька», «За двома зайцями», «Мазепа», «Король-олень», «Про энто».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі