Влада

Житомирський рибоохоронний патруль розповів про правила рибальства та штрафи

20 June 2017, 10:28

Житомирський рибоохоронний патруль вирішив нагадати правила любительського та спортивного рибальства: способи лову, можливі види снастей та мінімальні розміри (в см) риб і водних безхребетних, дозволених до вилову рибалками-любителями.

Зокрема, правилами рибальства обмежений вилов риби та раків. Добова норма вилову риби на одну особу (за одну добу перебування на водоймі) – 3 кг, раків не більше – 30 шт.

Також, правилами любительського та спортивного рибальства забороняється лов риби і раків, менших за розміри:

Білий амур – 40 см;

Короп – 25 см;

Лящ – 32 см;

Плітка – 18 см;

Сом – 70 см;

Судак – 42 см;

Товстолоб – 40 см;

Щука – 35 см;

Лин – 20 см;

Рак – 10 см.

Довжина вимірюється так:

У риби – по боці тіла від кінчика рила при закритому роті до початку середніх променів хвостового плавника (тобто до кінця лускового покриву на хвості).

У рака – по спині тіла від середини ока до кінця центральної пластини хвостового плавника.

«Звертаємо увагу на те, що в будь-якого рибалки може клюнути заборонена для вилову риба. Але у цьому випадку слід обережно зняти рибу з гачка (докладаючи всіх зусиль аби якнайменше травмувати рибу як самим гачком, так і утримуючи її в руках) та одразу ж відпустити її у водойму для того щоб зберегти їй життя. Житомирський рибоохоронний патруль звертається з проханням не порушувати вказані вище вимоги. Правила любительського та спортивного рибальства для всіх громадян нашої області однакові. Немає різниці між браконьєром, який забороненим знаряддям лову (волоком) зловив 100 раків, та рибалкою – любителем, який ручним збиранням зловив тих самих 100 раків. В обох випадках, це грубе порушення правил рибальства, за яке ч.4 ст.85 КУпАП передбачено штраф до 680 грн. з можливою конфіскацією водних біоресурсів та знарядь лову, якими скоєно правопорушення», - йдеться у повідомленні.

Також, за кожен екземпляр виловленої риби чи раків порушнику прийдеться відшкодувати державі спричинені збитки.

Наприклад: за незаконно виловленого одного екземпляра білого амура прийдеться сплатити 255 грн;

Коропа – 306 грн ;

Ляща – 170грн;

Сома – 425грн;

Судака – 510грн;

Товстолоба – 255грн ;

Щуки – 340грн;

Лина – 119грн;

Рака – 25,50грн.

Як повідомляє Житомир.info, за тиждень, з 7 по 14 червня 2017 року, новостворений рибоохоронний патруль провів у Житомирській області 5 рибоохоронних рейдів, під час яких зафіксував 15 грубих порушень правил рибальства. Зокрема, вилучив у браконьєрів 36 сіток й більше 23 кг риби

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі