Події

У ділка, який за селом у Житомирській області випалював берези, вилучили 7 тонн готового вугілля

21 June 2017, 16:41

Поліція показала, як коптіли бочки за селом у Житомирській області, на яких робили бізнес  місцеві «ділки».

«20 червня неподалік села Грузливець Пулинського району Житомирської області у лісовому масиві поліцейські виявили три бочки для випалювання деревного вугілля, що активно працювали. Про їх роботу правоохоронцям повідомили місцеві жителі. Жодних дозвільних документів для такого виробництва його власник не надав. Відтак поліцейські вилучили близько 7 тонн готової продукції та ще 18 м3 сировини», - повідомив 21 червня відділ комунікації поліції Житомирської області.

Під час перевірки отриманої інформації поліцейські виявили, що власник виробництва самовільно зайняв ділянку землі, на якій встановив бочки для випалювання деревного вугілля.

«Під час огляду місця події нами було зафіксовано роботу нелегального підприємства, а також складовану готову продукцію та заготовлені до спалювання дрова. Жодних дозвільних документів на земельну ділянку, викиди в атмосферу забруднюючих речовин чи провадження вказаного виду діяльності у власника виробництва не було», - цитує відділ комунікації начальника Пулинського відділення поліції Віктора Лисюка.

Поліцейські припинили діяльність незаконного промислу та вилучили близько 7 тонн виготовленого деревного вугілля, 18 м3 дров, що слугували сировиною, та знаряддя. На місце події викликали працівників екологічної інспекції для фіксації рівня шкідливих викидів у повітря.

За інформацією поліції, за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу та позбавлення права займатись певною діяльністю на термін до 3 років. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року житомирський губернатор Ігор Гундич зазначав, що випалювання деревного вугілля має відбуватися тільки за згодою громадськості. В жовтні 2016-го на покинутій фермі неподалік села Вигів Коростенського району, а також на території колишнього військової частини поблизу села Висока Піч Житомирського району співробітники СБУ спільно з Нацполіцією та прокуратурою виявили два виробництва із майже 40 тоннами розфасованого деревного вугілля.
 

Фото й відео - ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі