Влада

У Житомирській області перевірили півтори сотні автобусів: недотримання графіку, переповненість, відсутність документації

22 June 2017, 14:47

У рамках проведення комплексу профілактичних заходів на пасажирському транспорті «Автобус-2017» працівники Управління Укртрансбезпеки у Житомирській області спільно з представниками ГУ Національної поліції вже перевірили 145 транспортних засобів та виявили 59 порушень.

Про це з посиланням на управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму 22 червня повідомила прес-служба ОДА.

«З 06 червня по 06 липня 2017 року з метою попередження аварійності на пасажирському автомобільному транспорті, посилення державного контролю та нагляду за безпекою перевезень проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському транспорті «Автобус - 2017». Працівниками Управління Укртрансбезпеки та ГУ Національної поліції області проводяться рейдові перевірки на регулярних маршрутах загального користування, автостанціях, зупинках громадського транспорту та в місцях найбільшого скупчення пасажирів», - йдеться у повідомленні.

З початку проведення заходів перевірено 145 транспортних засобів, виявлено 59 порушень, складено 47 актів та 5 протоколів про адміністративні правопорушення, задокументовано 13 випадків «нелегальних» пасажирських перевезень, - інформує ОДА.

Серед основних порушень транспортного законодавства перевізниками:

  • порушення розкладів руху;
  • перевезення безквиткових пасажирів та невідповідність кількості пасажирів нормі, встановленій технічною характеристикою транспортного засобу;
  • невідповідність зовнішнього і внутрішнього спорядження (екіпірування) транспортних засобів встановленим вимогам;
  • порушення Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту;
  • не забезпечення водіїв автобусів необхідною дорожньою документацією при здійснення нерегулярних перевезень тощо.
Нагадаємо, міськрада оголосила 10-мільйонний тендер на придбання для Житомира двох електробусів.
 
Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира шукає перевізника на автобусний маршрут, від якого відмовився Савіцький. Заступник мера Житомира Дмитро Ткачук назвав приміські маршрутки паразитами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі