Місто

Житомирські рятувальники пройшлися по пляжах і нагадали людям правила безпеки на воді

22 June 2017, 17:44

22 червня представники управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради перевірили місця масового відпочинку житомирян.

Про це повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

«З 1 червня офіційно відкрився купальний сезон у Житомирі. Аби підвищити рівень безпеки відпочивальників та вберегти їх життя та здоров’я, з 15 червня по 15 липня в Житомирі проводиться місячник з дотримання правил безпеки на воді. Представники управління з питань НС та ЦЗН міської ради з залученням інших служб 22 червня перевірили місця масового відпочинку людей», - інформує мерія.

Зі слів заступник начальника управління ЦЗН Олександра Куліковського, навіть в робочий день на популярних кар’єрах – Богунському, в селі Слобода-Селець та інших водоймах - відпочивальників більш ніж достатньо.

«Той факт, що купання тут заборонено, людей не турбує.  Сьогодні ми кожному відпочиваючому вручили пам’ятки із правилами безпеки під час знаходження на воді», - сказав Олександра Куліковський.

Учасники рейду нагадують, що необлаштована для купання водойма вже несе у собі потенційну небезпеку, адже у даних місцях не обстежене дно, відсутні рятувальна служби на воді, медичний працівник. У випадку надзвичайної ситуації відпочивальники залишаються сам на сам із проблемою.

Як альтернативу необлаштованим кар’єрам мешканцям Житомира пропонують міський гідропарк.

«Міський гідропарк  - це єдине місце у Житомирі, де купання офіційно дозволене. Місця відпочинку на цій території забезпечені питною водою, пляжі обладнано кабінами для переодягання, здійснюється прибирання. Тут за безпекою  відпочивальників стежать на рятувальній станції, кожен день тут чергують спеціально навчені рятівники та медперсонал» , - каже Олександр Куліковський.

Нагадаємо, нещодавно на Соколовському кар’єрі в Житомирі відпочивальники «відкачали» чоловіка, який «прогрівся» алкоголем та невдало пірнув у водойму.  

Як повідомляв Житомир.info, 8 червня в Одеській області потонув підводний пловець з Житомира, 18 червня - 7-річний хлопчик, який пішов купатися з братом, а 21 червня - 8-річна дівчинка, яка послизнулась на камені.

Фото Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі