Влада

У Житомирі Луценко натякнув Війтовичу на «чорну мітку» та розповів про гральний заклад місцевого прокурора

23 June 2017, 16:06

Генпрокурор Юрій Луценко натякнув прокурору Житомирської області Любомиру Війтовичу, що ситуація в області – це «чорна мітка» для нього.

Про це Луценко сказав після повідомлення, що у Бердичеві прокурор в будинку батька організував незаконний гральний бізнес.

«Вам відомо про те, що у Бердичеві є вулиця Європейська, 132, там знаходиться приміщення, що належить батьку вашого прокурора. Відповідно, там є нелегальний гральний заклад, але ні одна поліція туди не заходить. Зараз там знаходиться інспекція ГПУ. Скажіть мені, хто працює у вас в такій прокуратурі і чому це не видно? Ви дожились до того, що вони самі не «кришують», а самі утримують... Якщо у вас не розслідуються справи проти злочинців, якщо у вас «кришуються» справи ваших підлеглих, якщо вони самі вже займаються через своїх рідних незаконною діяльністю – я вважаю, що це «чорна мітка» для (вашої) діяльності. Це я маю інспекцію з Києва присилати в гральні заклади, які належать родині прокурора, щоб ви про це дізналися? Така велика область?», - запитував Луценко у прокурора Житомирської області.

На питання про засилля гральних закладів на вулицях міст Юрій Луценко також відповідав під час брифінгу після наради.

«Гральні заклади я не бачу, нема коли, бо не граю. Але ситуація насправді не смішна, бо на сьогоднішній день Рада національної безпеки і оборони зупинила діяльність двох мереж гральних закладів і фактично функціонує лише «Українська національна лотерея». Вона платить податки, а отже вона є тими закладами, які легально діють на території України. Наскільки я знаю, зараз Кабінет міністрів розробляє порядок ліцензії, але на цей момент УНЛ, який єдиний платник податків у гральному бізнесі, має легальне становище. Нажаль, це давня тема, нелегальний гральний бізнес означає також і «кришування» з боку різних правоохоронців. За минулий рік ми закрили сотні гральних точок, нажаль, вони відновлюються як гриби після дощу. Вирішення цієї проблеми лежить в законодавстві. Це як з бурштином, як з лісом, як з чим завгодно: можна карати, але треба дати можливість легально функціонувати... Навколо кожного грального закладу знаходяться «кришувальники» з осіб правоохоронних органів. Сьогодні під час наради я показував, що навіть працівник прокуратури в будинку, який належить його батьку, тримає незаконний гральний бізнес на території Житомирської області. Цією заразою вражені дуже багато правоохоронців. Для цього здійснюються профілактичні заходи, але потрібна державна ліцензія», - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, 23 червня в Житомирі під головуванням генпрокурора Юрія Луценка проходила нарада за участю представників восьми регіональних прокуратур та військової прокуратури Центрального гарнізону.

Як повідомляв Житомир.info, Юрій Луценку звинуватив прокурора Житомирської області у співпраці з Дмитром Фірташем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі