Влада

Генпрокурор Юрій Луценко приїхав у Житомир на нараду

23 June 2017, 13:25

23 червня Генеральний прокурор Юрій Луценко приїхав у Житомир, де в приміщення обласної прокуратури відбудеться нарада за участю представників восьми регіональних прокуратур та військової прокуратури Центрального регіону.

Напередодні під час акредитації на захід журналістам повідомили, що нарада триватиме 1,5-2 години, до зали можуть пустити лише відеооператорів, а інші будуть дивитися пряму трансляцію на екрані в фойє обласної прокуратури. По завершенню наради відбудеться брифінг Генпрокурора.

Відкриваючи нараду, Юрій Луценко зазначив, що підставою для її проведення стали суттєві недоліки у діяльності органів прокуратури. Першим пріоритетом є ситуація з кримінальною злочинністю.

Детальніше дивіться в сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата.  Генеральний прокурор Юрій Луценко ввечері 21 червня вніс подання до Верховної Ради на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата, який входить до фракції Блоку Петра Порошенка та був обраний по мажоритарному округ №62 (м.Житомир). За інформацією ЗМІ, ГПУ зібрала 31 доказ про корупцію Розенблата, йому загрожує до 12 років тюрми і конфіскація майна. 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі