Політика

Благодійники безкоштовно передали Житомирському обласному перинатальному центру ліків на понад 1 млн грн

26 June 2017, 18:09

За сприяння Благодійного фонду «ФАРМВАРТА» та народного депутата Борислава Розенблата Житомирський перинатальний центр безкоштовно отримує ліки на суму в понад 1 мільйон гривень.

Медики розповідають: у коробках ліки, які дозволять полегшити не лише передпологовий, а й післяпологовий стан молодих матусь.

«У нас близько 300 пологів на місяць, тому ми швидко використаємо ці препарати. «NATALIS» дозволить зменшити больові відчуття у другому періоді пологів, скоротити період пологів. Інший препарат покращує мікробіологічну флору пологових шляхів. Він може застосовуватися до пологів, для підготовки до пологів та у післяпологовий період, коли йде порушення біоценозу пологових шляхів. Ми його приймаємо, ведемо облік і все буде вписуватися в історію пологів, все буде документовано. Породіллі будуть отримувати його безкоштовно, як гуманітарну допомогу», - розповідає заступник головного лікаря ОКУ «Житомирський обласний перинатальний центр» Людмила Асташкіна.

Вагітні пацієнтки центру діляться: за подібні гелі в аптеці правлять від 800 до 900 гривень і дозволити собі таку розкіш може далеко не кожна. Нині ж можливість безкоштовно полегшити пологи сприймають позитивно.

«Звичайно не у всіх є кошти, щоб купити ліки. Деякі можуть собі це дозволити, а деякі й ні. Тому така допомога - це плюс», - говорить Ілона Кишківська.

Народний депутат України Борислав Розенблат зазначає: спільно із БФ «ФАРМВАРТА» до міських, обласних та районних лікарень вже передали медикаментів на більш як 20 мільйонів гривень і на цьому не збираються зупинятися.

«Вартість того, що ми вже передали разом із благодійною компанією «ФАРМВАРТА» складає вже близько 20 мільйонів гривень. Тому, це дійсно допомога нашим громадянам, житомирянам, мешканцям області і я буду радіти з того, якщо буде більше благодійників долучатися і допомагати людям», - каже народний депутат України Борислав Розенблат.

Разом із тим нардеп запевняє: буде й далі працювати, аби безоплатна медична допомога була доступна кожному українцю.

«Для мене принципова позиція, що стосовно пологів, онкозахворювань, патологій - мають бути державні програми. Ми пишемо новий закон, який об’єднає медичну реформу, щоб ми кожній людині сказали, що у будь-якому випадку вони отримають безоплатну медичну допомогу», - зазначає нардеп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі