Місто

У Житомирській міськраді розповіли про нововведення для пасажирів, які користуються проїзними

3 July 2017, 18:37

Поповнити пластиковий проїзний на початку місяця для студента Пилипа – звична справа: заплатив 70 грн і отримав повний безліміт на поїздки у комунальному транспорті. Хлопець зізнається, за день може по 6 разів їздити тролейбусом, тож проїзним задоволений.

«Електронні технології вводяться. Так по-європейськи. Звичайно, зручно. Перш за все, його можна навіть не показувати. Можна просто гаманцем доторкнутися до валідатора. Він не так згубиться, не так помнеться», – розповідає студент Пилип Хоменко.

Касир Марія Петрівна розповідає, з подорожчанням проїзду у маршрутках житомиряни більш активно купують проїзні на електротранспорт.

«Є три види проїзних: громадянський, студентський і учнівський», – говорить касир Марія Паламарчук.

Невдовзі їх кількість може збільшитися – анонсують у міській раді. Адже до місячних проїзних планують додати пакети з обмеженою кількістю поїздок.

«Основна логіка в тому, що на сьогодні не всім потрібен безлімітний місячний проїзний, а дати людині можливість на цю ж саму карту записати ту кількість поїздок, яка для неї є найбільш оптимальною. На сьогодні при тарифі 2 грн у нас нема ніякої бонусної шкали, але ми чітко розуміємо, що при зміні вартості тарифу це буде якраз можливість мотивувати людей брати більшу кількість поїздок у пакеті послуг, тому що це буде коштувати дешевше. Чим більше ти користуєшся, тим нижчою буде для тебе ця вартість. На даний момент ми запускаємо всі пакети послуг з ціною 2 грн. Буде запущено паралельно і процес оплати банківською карткою, що даватиме можливість навіть тим, хто не купив собі пакет послуг, оплатити навіть разову поїздку своєю банківською карткою. До карток є вимога – вони мають бути чіповані. Так само, як у терміналах магазинів – безконтактну картку не треба вставляти, вводити пін-код і таке інше. Такі картки дані валідатори спроможні зчитувати. В цьому нема ніякої проблеми», – розповідає заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Нововведення планують впровадити вже на початку осені.

«Тендер у нас повинен закінчитися за 2 тижні. Ми розраховуємо, що до вересня вже всі тролейбуси і трамваї будуть обладнані валідаторами і ми до того часу поширимо достатню кількість карток, щоб запустити цю систему», – пояснює Дмитро Ткачук.

Зараз у місті працює 9 точок, де можна придбати або поповнити проїзні:

  • вул. Чуднівська, 101
  • вул. Покровська, 129
  • вул. Велика Бердичівська, 67
  • пр. Миру, 37
  • вул. Вокзальна, 1
  • вул. Вітрука, 54
  • вул. Небесної Сотні, 11
  • вул. Корольова, 44
  • пр. Миру, 15

Для більшої зручності пасажирів розробляються й інші варіанти поповнення.

«Вже зараз розробляється можливість комунальним підприємством можливість поповнення віддаленого – на сайті відповідне вікно, де людина, ввівши номер своєї картки має можливість безготівково її поповнити, а також укладається договір з платіжними системами, щоб здійснювати такі проплати через термінали, які стоять практично у кожному магазині», – каже Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, житомирська влада планує затвердити та встановити з 1 серпня 2017 року нові види та кількість поїздок в електротранспорті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі