Влада

Суд визнав першого заступника голови Житомирської облради невинним у вчиненні корупційного правопорушення

10 July 2017, 13:36

Суд закрив провадження по адміністративній справі про вчинення адміністративного правопорушення, пов`язаного з корупцією, відносно першого заступника голови Житомирської облради Сергія Крамаренка.

Про це йдеться у постанові Корольовського районного суду м.Житомира від 16 червня 2017 року.

«Згідно з відповіддю з ГУ ПФУ в Луганській області №3165/06-01 від 27.03.2017 року встановлено, що ОСОБА_1 отримав додаткові доходи не за основним місцем роботи, а за сумісництвом у вигляді заробітної плати від ТОВ «Поліграфічний центр «Крамар» в період з жовтня 2016 року по грудень 2016 року на загальну суму 5709 грн. 09 коп. В судовому засіданні ОСОБА_1 пояснив, що будь якою оплачуваною діяльністю у вигляді сумісництва на ТОВ «Поліграфічний центр «Крамар» у період час з 01.10.2016р. по 31.12.2016р. не займався, в трудових відносинах не перебував та будь яких коштів, на вказаному ТОВ, не отримував. Вказав, що основним та єдиним місцем його роботи є Житомирська обласна рада де він перебуває на посаді першого заступника голови Житомирської обласної ради. Він обізнаний з законодавством України, щодо запобігання корупції. Крім того пояснив, що відомості до ДФС про нарахування йому заробітної плати на ТОВ «Поліграфічний центр «Крамар» поданні помилково, так як згідно наказу в цей період на роботу було прийнято ОСОБА_4, на посаду заступника директора ТОВ, і саме ОСОБА_4 працювала та отримувала заробітну плату на підприємстві, що повністю підтверджується табелями обліку використання робочого часу, касовими ордерами та відомостями на виплату грошей. В своїй декларації за 2016 рік, він вказав загальний дохід який йому повідомили в ДФС, так як знав, що працював тільки за основним місцем роботи. Покази ОСОБА_1, повністю підтвердила директор ТОВ «Поліграфічний центр «Крамар» ОСОБА_3 та вказала, що ОСОБА_1 на підприємстві в 2016 році не працював та будь якої оплати за працю не отримував. В звітностях до ДФС вона помилково вказувала ОСОБА_1 В подальшому на письмову заяву ОСОБА_1, а саме 12 квітня 2017 року вона подала уточнюючий звіт з Єдиного соціального внеску за серпень грудень 2016 року та уточнюючий звіт форма 1-дф за 3-4 квартал 2016 року», - зазначається в постанові Корольовського райсуду.

Наголошується, що ні прокурором ні органами поліції не надано підтверджуючих документів які б достовірно вказували на те, що Сергій Крамаренко дійсно працював за не основним місцем роботи та отримував дохід.

«Виходячи з викладеного вище, суд вважає, що провадження за адміністративними матеріалами про вчинення адміністративного правопорушення, пов`язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 КУпАП відносно ОСОБА_1 підлягає закриттю за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення», - вирішив суд.

У вищезазначеній статті Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначається, що порушення особою встановлених законом обмежень щодо зайняття іншою оплачуваною діяльністю (крім викладацької, наукової та творчої діяльності, медичної та суддівської практики, інструкторської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю тягне за собою накладення штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5100 до 8500 грн) з конфіскацією отриманого доходу від підприємницької діяльності чи винагороди від роботи за сумісництвом.

Нагадаємо, 24 травня суд за клопотанням прокуратури зупинив строк розгляду адміністративної справи про сумісництво першого заступника голови Житомирської обласної ради Сергія Крамаренка.

Як повідомляв Житомир.info, депутат Житомирської облради від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Крамаренко на сесії облради 26 вересня 2016 року, після обрання головою обласної ради Володимира Ширми (БПП), був обраний його першим заступником. 11 квітня цього року працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції України за погодження ГПУ вручили протокол по ст. 172-4 КупАП «Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності» першому заступнику голови Житомирської облради. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі