Влада

Головою Житомирської облради обрали представника Блоку Петра Порошенка

26 September 2016, 19:50
Головою Житомирської облради обрали представника Блоку Петра Порошенка Володимира Ширму, який до цього займав посаду першого заступника голови обласної ради.
 
Таке рішення було прийняте на позачерговій сесії 26 вересня.
 
«Взяли участь в голосування 44 депутати, кількість голосів поданих за кандидата - 43», - оголосив голова лічильної комісії Юрій Довгополий.
 
Після чого Ширма зачитав заяву про складання повноважень першого заступника голови облради. За взяття інформації до відома проголосували 46 депутатів з 49 присутніх (всього в облраді 64 депутати).
 
Потім депутати проголосували за рішення про обрання Володимира Ширми головою облради «за» 44, але новий голова попросив переголосувати, бо автоматично натиснув кнопку «за», хоча не повинен був взагалі голосувати. Повторне голосування показало 43 «за».
 
По регламенту обласної ради для обрання необхідна підтримка половини депутатського корпусу – мінімум 33 голоси.
 
 
На сесія 26 вересня депутат від «Обєднання «Самопоміч» запропонував розглянути питання про дострокове припинення повноважень голови облради Лабунської, після чого вона оголосила свою заяву про відставку. Після тривалих суперечок депутати взяли цю заяву до відома і Анжеліка Лабунська залишила президію обласної ради, пообіцявши не звертатися до суду.
 
Як повідомляв Житомир.info, 26 листопада минулого року представник Блоку Петра Порошенка Володимир Ширма був обраний першим заступником голови Житомирської облради. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фото Анни Максимової
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі