Влада

У Житомирі відбулося перше засідання новоствореної комісії з визнання бійців-добровольців АТО

11 July 2017, 15:56

У Житомирській області створена комісія з визнання бійців-добровольців АТО.

Відповідне розпорядження 5 липня 2017 року підписали голова Житомирської обласної державної адміністрації Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма.

Голови ОДА та облради розпорядилися утворити комісію з визнання бійців-добровольців АТО, її співголовами призначити заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагуту і першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка, секретарем - начальника відділу персоніфікованого обліку та здійснення контролю за призначенням та виплатою пенсій департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Ларису Алексієнко. Також визначено 17 членів комісії. 

У коментарі Житомир.info співголова новоствореної комісії Ярослав Лагута розповів, що 11 липня було перше засідання комісії з визнання бійців-добровольців.

«Сьогодні було перше засідання цієї комісії, так би мовити, установче. Робота цієї комісії регулюється двома документами: Положенням і Порядком. Мотив створення цієї комісії зрозумілий: є багато добробатівців, які не мають пільг і не мають можливості брати участь в наших обласних програмах. Тому на минулій сесії було прийняте рішення таку комісію створити. Її створили, працівники соцзахисту опрацювали досвід областей, в яких вже є такі програми. На базі досвіду цих областей, власне, і створили і Програму, і відповідне Положення, і сьогодні прийняли рішення, враховуючи невеличкі зауваження деяких силовиків, які також брали участь в АТО. Далі процедура наступна: готуємо проект рішення сесії обласної ради, запускаємо ці два документи на профільні комісії: регламентну, медично-соціальну та бюджетну. Після врахування  пропозицій і зауважень депутатів облради питання буде винесене на сесію 27 липня. Після того, як ця комісія стане легітимною, вона буде працювати», - розповів Ярослав Лагута.

З його слів, у Порядку прописано, які документи мають подати бійці добровольчих батальйонів, зокрема, це свідчення принаймні двох осіб, які мають статус учасника бойових дій в зоні АТО. Далі, коли в департаменті соцзахисту накопичиться певна кількість  комплектів документів - 5 чи 10, збиратиметься комісія з визнання бійців-добровольців АТО, розглядатиме кожен пакет документів окремо і прийматиме рішення.

Як повідомляв Житомир.info, 11 липня житомирські учасники АТО перекривали трасу Київ-Чоп через земельні питання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі