Події

Поки ми робимо попереджувальну акцію, але хлопці вже хочуть крові та видовищ, – житомирський АТОшник Сергій Артьомов

11 July 2017, 15:40

Близько 500 військовослужбовців пікетують головне управління Держгеокадастру в Житомирській області. Останні вимагають: справедливості, щодо надання АТОшникам земельних ділянок.

«Повністю призупинена видача землі, оформлення документів. Це все заключається у постанові Кабінету Міністрів №413 від 07.06.2017 року де «царькі» самі собі вирішили не видавати людям землю. Якихось десять людей, хочуть вирішувати за всю Україну. Отримання землі – це конституційне право людини, але президент і прем’єр вирішили, що вони тут королі. Поки ми робимо попереджувальну акцію, але хлопці вже хочуть крові та видовищ», – розповідає заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

Врешті мітингувальники у формі їдуть перекривати трасу Київ-Чоп, аби про їхні проблеми згадали та почули.

«Добиваємся іще з початку війни, з 2014 року і все глухо, як у танку. У нас така бюрократія. Збираємо документи, бігаємо, шукаємо цю землю, а в Держгеокадастрі нам шлють відмови, тому що ніби у нас неправильні документи. Хоча, перед тим, як вони їх приймають, вони все завіряють та перевіряють», – бідкається військовослужбовець Юрій Ковальський.

Вже за кілька хвилин перекриття утворюється затор. Хтось сигналить та лається на мітингувальників, однак є й такі, які їх підтримують.

«За свої права боротися потрібно, зрозуміло, інакше нічого не зробиш», – каже водій Володимир.

Коли одні перекривають трасу, інші вже прямують до столиці та владних кабінетів.

«Ми їдемо під Державний геокадастр, будемо робити акції під Верховною Радою і відстоювати свою громадянську позицію. За нашими даними близько 15 тисяч людей має бути орієнтовно за два-три дні. Сьогодні у ручному режимі відбувається керування геокадастром, ми не за те воювали та проливали кров. Ми будемо вимагати, щоб розібрались по Житомирській області стосовно бурштинової справи», – говорить військовослужбовець Олександр.

Вже за півгодини, обурені військовослужбовці розблокували рух автівок. За словами представників спілки ветеранів АТО, це була лишень попереджувальна акція.

«Ми будемо у Києві, перекриємо там Житомирську трасу перед Києвом, через годину, я думаю, там буде і президент, і прем’єр-міністр», – зазначає Сергій Артьомов.

«Візьмемо речі з собою, продукти, поїдемо на кілька днів і тоді вони побачать, чого варті АТОвці. Тоді поїдемо не лише ми з Житомирської області, а з усієї України», – запевняє голова «Спілки ветеранів АТО» Любарського району Анатолій Бузон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі