Місто

Власники скандального МАФу на Чуднівській завадили інспекції з благоустрою Житомира його демонтувати

11 July 2017, 19:59

Розмови навколо МАФу на Чуднівській у Житомирі не вщухають. Виконком прийняв рішення – демонтувати кіоск, що власне 11 липня і приїхали зробити працівники місцевої інспекції з благоустрою. Однак тут на них чекав сюрприз. Власники кіоску загородили його вантажівками, позаяк певні: МАФ стоїть законно, а от рішення виконкому – доволі сумнівне.

«Анулювати паспорт прив’язки, демонтувати – на підставі чого? Як ви приймали таке рішення? Рішення виконкому призупиняється тому, що це передбачено адміністративним кодексом України. Нехай беруть і розбираються. У мене все законно, юристи є, ми судимось», - обурюється підприємець Олександр.

На підтвердження власники показують документ, який дійсно засвідчує, що вони звернулись до суду. Оглянувши папери, член виконкому Наталія Волинець зазначає: там немає ані слова про призупинення рішення по демонтажу.

«Це ухвала про відкриття провадження у справі, немає ухвали про призупинення дій», - каже Наталія Волинець.

Разом із тим місцеві жителі б’ють на сполох, тільки кожен по-своєму: хтось «за» підприємців, а хтось «проти».

«Коли транспорт виїжджає з проїзду Богуна немає видимості, огляду того, який транспорт рухається по вулиці Чуднівській», - бідкається місцева жителька Тамара.

«Я їжджу на машині, огляд дороги повністю забезпечений. Заважає лише жовта зупинка», - зазначає місцева жителька Даша.

Голова робочої групи, яка вивчала законність встановлення павільйону, нині розводить руками: рішення – демонтувати, а от як його виконати безболісно для обох сторін – невтямки.

«Поки діє одне рішення – демонтаж, якщо знайдуть компроміс з мешканцями, тоді може бути рішення змінено. Зараз може бути протистояння і наша задача виконати рішення так, щоб не постраждали люди. Одна сторона хоче знести, одна - залишити, але потрібно шукати розумне рішення», - пояснює член виконавчого комітету, голова робочої групи Руслан Годований.

Зрештою, знести МАФ працівникам інспекції з благоустрою так і не вдалось, позаяк доступ до кіоску перекрили не лише автівки, а й люди.

«У нас три одиниці техніки, 20 демонтажників, але на сьогодні ми його демонтувати не можемо. Ми не можемо їхати по людям і штовхатися. Думаю, що потрібно ще раз переглянути рішення і зробити конкретні висновки», - півдсумовує директор КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрій Юзвінський.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі