Події

У райцентрі Житомирської області чоловік вистрілив у 15-річну дівчину через нічийну вишню

12 July 2017, 09:56

Уночі 9 липня у місті Овручі Житомирської області чоловік із пістолета поцілив у 15-річну дівчину через те, що та з друзями рвала вишні з дерева на прибудинковій території.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

«Почав кричати матюками і потім каже: я вас застрелю! І вистрілив. Шок – більше, ніж біль. Я присіла, кажу: що ви робите?» – розповідає потерпіла Катерина Кот.

Її рука перебинтована. Зараз 15-річна Катерина почувається добре, а от її матір показує кулю, яку дістали з рани.

«А якби він попав у скроню або в око? Якби у скроню, то дитина могла би загинути, в око – лишитися інвалідом», – каже мати потерпілої Тетяна Кот.

Усе сталося вночі: молодь стояла на тротуарі неподалік двоповерхівки під вишнею. Дешево росте на прибудинковій території, де немає огорожі, тож і не виникає підозри, що воно комусь належить. Підлітки вирішили поїсти вишень, та коли почали рвати, на них нагримав сусід.

«І тут я повертаюсь і бачу, він стоїть у вікні, починає кричати, матюкатись. Тут чую постріл – і Катя плаче», – розповідає подруга потерпілої Аліна.

Звук пострілу почула мама Катерина – вона викликала «швидку» та поліцію.

Чоловік, який стріляв у бік дітей, спілкується з журналістами по телефону. Стрілок пояснює, що підлітки галасували, а коли стали рвати вишні – не витримав і взявся за пістолет.

«Ну, хай би він їх нарвав, а він почав ламати дерево! Я кажу: що ви робите? Вони давай огризатися. Чесно – в мене не витримали нерви, я стріляв зовсім убік… Я не правий – я вибачаюсь ще раз і буду вибачатись неодноразово», – розповідає учасник конфлікту Сергій Степанчук.

Пістолет чоловік, з його слів, купив в інтернеті.

Поліція чоловіка поки що не затримує – розслідує інцидент як хуліганство із застосуванням зброї. Пістолет, із якого чоловік стріляв у молодь, вилучили. Слідчий каже, на цю зброю дозвіл не передбачено.

«Постріл було здійснено з пістолета, який належав йому, під патрон Флобера. На дану зброю дозвіл не потрібен. Дана зброя вилучена», – уточнює старший слідчий Овруцького райвідділу поліції Вадим Рудницький.

Місцеві, які прочули, що у дітей стріляли через вишню, й досі не розуміють, як таке сталося. Кажуть, до цього випадку сусід був спокійною людиною та й до підлітків зауважень не було.

Попри вибачення сусіда, мама потерпілої дівчинки все ж хоче, аби справа дійшла до суду. Від запропонованих стрільцем грошей на лікування дитини жінка відмовилась.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 6 липня у селі Берестовець Коростенського району 40-річний житель райцентру отримав вогнепальне поранення, поконфліктувавши з місцевими через риболовлю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі