Економіка

Огляд ІТ-індустрії Житомира: понад 1500 спеціалістів, більше 30 ІТ-компаній

12 July 2017, 10:15

В ІТ-індустрії Житомира зайнято, в місті працюють більше 30 ІТ-компаній. Щорічно виші міста готують 80-100 майбутніх ІТ-фахівців.

Про це повідомляє сайт DOU.ua в матеріалі щодо ІТ-ринку праці.

Середні зарплати програмістів в Житомирі: Junior — $500; Middle — $1300; Senior — $2500. Більшість житомирських ІТ-компаній займаються аутсорсингом, проте представлено і продуктовий сегмент. Серед найбільших та найвідоміших працедавців міста:

Viseven – українська продуктова компанія, 179 спеціалістів в Житомирі, 200 в Україні;

Infopulse – українська аутсорсингова компанія, 157 спеціалістів у Житомирі, 1600 в Україні;

ISM Ukraine – R&D центр нідерландської компанії, більше 120 спеціалістів в Житомирі;

Ignite – ізраїльська аутсорсингова компанія, 90 спеціалістів у Житомирі, 200 в Україні;

Jelastic – американська продуктова компанія, 50 спеціалістів у Житомирі;

Adyax – французька аутсорсингова компанія, 30 спеціалістів у Житомирі, 150 в Україні;

Cinegy GmbH – німецька продуктова компанія, 30+ спеціалістів у Житомирі;

Bliscom – українська аутсорсингова компанія, 20+ спеціалістів у Житомирі;

Softengi – британська аутсорсингова компанія, 20 спеціалістів у Житомирі, 200+ в Україні;

Stuzo – американська аутсорсингова компанія, 20 спеціалістів у Житомирі, 30 в Україні.

«Житомир – це приємне для життя місто з непоганою інфраструктурою. Тут є де відпочити і зручно працювати: за рахунок невеликих розмірів міста не треба витрачати багато часу на дорогу дім-офіс. В Житомирі можна здобути якісну технічну освіту: є і хороші школи, і 3 університети, які готують ІТ-спеціалістів: ЖДТУ, ЖДУ та ЖНАУ. Проте з точки зору компанії хотілось би мати більше ІТ-спеціалістів на ринку. З боку влади міста періодично висловлюється підтримка щодо розвитку ІТ-індустрії, але не можна сказати, що відбувається щось значне. Житомир знаходиться всього лише в 140 км від Києва, що є і мінусом, і плюсом одночасно. З однієї сторони, людям достатньо легко поїхати з міста. З іншої, якщо людина не ставить собі за мету жити саме в столиці, вона може почувати себе тут досить комфортно. А якщо буде бажання з’їздити в Київ на якійсь захід, конференцію, концерт – це лише півтори години машиною. На мою думку, місто не так швидко, як хотілось би, але розвивається, в тому числі і в ракурсі ІТ. У вишах відкриваються нові спеціальності, з’являються нові компанії та зростають ті, що вже існують, – це дозволяє казати про сприятливі перспективи розвитку ІТ-індустрії в місті», - зазначає директор ISM Ukraine Дмитро Антонюк.

«Місцевий ринок представлений переважно невеликими компаніями, що спеціалізуються на web-розробці та e-Commerce системах. Значний вплив на ринок праці міста має географічний фактор наближеності до Києва. Враховуючи низький соціальний рейтинг міста, житомирським компаніям потрібно докладати значних зусиль для утримання висококваліфікованих спеціалістів від впливу міграційних процесів. Останнім часом позитивно відзначились місцеві навчальні заклади, розпочавши діалог з бізнесом щодо підвищення ефективності навчальних процесів при підготовці фахівців ІТ-галузі. Це повинно позитивно віддзеркалитись на факторах якості ринку праці і дати поштовх до появи нових ІТ-компаній в горизонті найближчих років», - наголошує Віктор Ільїнський, Regional Manager в Infopulse.

Детальніше про ІТ-компанії, які працюють в Житомирі, читайте тут

Житомир.info за матеріалами DOU.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі