Влада

Житомирська міськрада оскаржуватиме рішення суду про повернення Мінобороні 11 га землі біля аеропорту

12 July 2017, 17:49

Військова прокуратура Житомирського гарнізону повернула Міністерству оборони України незаконно вилучені 11 га земель аеродрому у м. Житомирі.

Про це 12 липня Житомир.info повідомив заступник військового прокурора Житомирського гарнізону Олексій Рихлюк.

«У липні 2016 року Житомирською міською радою було прийнято рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під забудову, до складу якої безпідставно включено 11 га земель оборони – військового аеродрому, орієнтованою вартістю понад 9 млн грн. Зазначений факт не залишився поза увагою військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України. Завдяки принциповій позиції військових прокурорів Господарським судом Житомирської області винесено рішення, яким визнано недійсним вищезазначене розпорядження Житомирської міської ради щодо відведення земельної ділянки під забудову, внаслідок чого земельну ділянку військового аеродрому повернуто Міністерству оборони України», - інформує військова прокуратура.

Олексій Рихлюк уточнив, що суд виніс рішення 11 липня.

Директор юридичного департаменту Житомирської міськради Євгеній Черниш у коментарі Житомир.info розповів, що йдеться про землю поблизу житомирського аеропорту, виділену для будівництва індустріального парку.

«Дійсно, йдеться про рішення про виділення земельної ділянки під індустріальний парк. Але поки що військова прокуратура ще нічого не повернула, бо рішення суду першої інстанції ще не набрало законної сили. У будь-кому випадку ми оскаржуватимемо його в апеляційній інстанції. По-друге, 11 гектарів землі, про які говорить прокуратура, взагалі не входять у склад цієї земельної ділянки, і на судовому засіданні це було встановлено. По-третє, ще немає повного тексту рішення суду, а по-четверте, це рішення досить дивно прописано і звучить приблизно так: скасувати рішення в частині смуг безпеки вертодрому. Щодо існування цих смуг прокурор не надав жодних документів чи нормативних актів. Навіть якщо ці смуги безпеки є, це жодним чином не може посягати на право територіальної громади Житомира на власність цієї земельної ділянки. Може бути обмеження хіба що стосовно її забудови. У будь-якому разі міськрада оскаржуватиме рішення Господарського суду Житомирської області і йтиме до кінця», - сказав Євгеній Черниш.

Нагадаємо, три роки тому тоді ще перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що ділянка для майбутнього індустріального парку - це ділянка біля аеропорту на Київському шосе.

«На даний момент ділянка, з якої ми починаємо, це ділянка в 22 га. Паралельно ми ведемо переговори з Міністерством оборони про передачу 80 гектарів землі для того, щоб розширити цей індустріальний парк до площі 100 гектарів», - говорив Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії у квітні 2017 року депутати міськради не без суперечок підтримали рішення про затвердження результатів конкурсу з відбору керуючої компанії індустріального парку «Житомир-Схід» та передачу в оренду земельної ділянки площею 24,7 га.

Місце знаходження ділянки біля житомирського аеропорту, за яку військова прокуратура судиться з мерією. Знімок наданий заступником військового прокурора Житомирського гарнізону

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі