Місто

Житомиряни можуть не боятися нітратів у кавунах і обережно купувати дині

13 July 2017, 12:15

13 липня на Романівському кооперативному ринку в Житомирській області в продажу з’явилися кавуни, але купувати і їсти їх небезпечно.

Про це сайту Твій Романів повідомила Валентина Никитюк, директор лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

«Сьогодні, 13 липня, ми перевірили перші кавуни, які з’явилися у нас на ринку. Кількість нітратів у них зашкалює удвічі більше норми. Кавуни заборонили продавати, але наголошуємо покупцям – в жодному разі не купуйте такий товар, не запитавши експертний висновок, в якому буде вказано, що продукт безпечний для вживання», - зазначила Валентина Никитюк.

Також фахівець наголошує на пильності при купівлі грибів, застерігає не купувати в неперевірених точках, завжди просити експертний висновок з лабораторії, який гарантуватиме безпечність вживання продукту.

У Житомирі кавуни ж перевірку проходять. Про це Житомир.info розповіла завідуюча лабораторії ветсанекспертизи гуртового овочевого торговельного майданчика «Східний» Тетяна Матвійчук.

«Кавуни проходять перевірку, дині не всі», - сказала Тетяна Матвійчук.

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня 2016 року до Житомира везли кавуни та дині з Херсонської та Миколаївської областей, а персики та абрикоси з Вінницької та Одеської. Минулоріч на житомирських ринках кавуни продавали по 9-10 грн за кілограм, диня коштує 18-22 грн за кг. За літрову банку аґрусу просили - 20 грн, малини - 15-20 грн, смородини - 20 грн, порічки -10 грн, а за стакан чорниці - 6 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі