Місто

У Житомирі кавуни вже можна їсти, а з динями краще почекати. Фоторепортаж

8 July 2016, 12:49

У Житомир кавуни та дині везуть в Херсонської та Миколаївської областей, а персики та абрикоси з Вінницької та Одеської.

Про це Житомир.info розповіла завідуюча лабораторії ветсанекспертизи гуртового овочевого торговельного майданчика «Східний» Тетяна Матвійчук.

«Перші поставки кавунів та динь до Житомира почалися з минулого тижня. Везуть ці продукти з Херсонської області та Миколаївської області. Персики і абрикоси з Вінниці та Одеси. Кавунчики проходять у нас перевірку при нормі 60 мг/кг, 24 мг/кг, 26 мг/кг. Диня не вся проходить. Вчора завозила в обласну лабораторію, і є підтвердження про те, що у нас ще є нітрати. Диня показує 122 мг/кг при нормі 90 мг/кг, а та яка в нормі 66,8 мг/кг. Тобто, кавуни вже зараз можна вживати, вони завжди проходили перевірку. Персики, абрикоси також можна вживати без проблем, єдине що потрібно – дуже добре мити, тому що їх обробляють від різних хвороб», – розповіла Тетяна Матвійчук.

Зазначимо, що на житомирських ринках кавуни продають по 9-10 грн за кілограм, диня коштує 18-22 грн за кг. За літрову банку аґрусу просять - 20 грн, малини - 15-20 грн, смородини - 20 грн, порічки -10 грн, а за стакан чорниці - 6 грн.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року у Державній санітарно-епідеміологічній службі України радили купувати кавуни у серпні і не брати половину або четвертину ягоди.

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі