Влада

Під Новоградом-Волинським триває будівництво полігону для сміття вартістю 2,7 млн грн

14 July 2017, 09:44

На території Чижівської сільської ради (урочище Ржатківка) Новоград-Волинського району Житомирської області триває будівництво другого пускового комплексу полігону твердих побутових відходів.

Про це 14 липня повідомив офіційний сайт Новоград-Волинської міської ради.

«12 липня 2017 року міський голова Новограда-Волинського Віктор Весельський провів виїзну нараду щодо продовження будівництва полігону твердих побутових відходів в урочищі Ржатківка. В нараді взяли участь секретар міської ради, заступники  міського голови, начальник управління житлово-комунального господарства, а також депутати міської ради(…). В поточному році на даному об’єкті виконані наступні роботи: встановлено електроопори, що дасть змогу підвести електроенергію до об’єкту будівництва; продовжено укладання геомембрани «Карбофол» по периметру ІІ пускового комплексу; розпочато будівництво естакади для вивантаження твердих побутових відходів з сміттєзбиральної техніки», - повідомляє відділ інформації та зв’язків з громадськістю міської ради.

У мерії відзначають, що продовження будівництва полігону твердих побутових відходів в урочищі Ржатківка (ІІ пусковий комплекс) є одним з пріоритетних об’єктів 2017 року, так як нині діюча частина полігону вже майже вичерпала свої можливості.

«З метою запобігання виникнення екологічної катастрофи з міського бюджету виділено кошти в сумі 745 тис. грн, а також очікується надходження 1 млн 750 тис. грн з екологічного фонду державного бюджету. Завершення будівництва другого пускового комплексу першої черги полігону забезпечить розміщення твердих побутових відходів на наступні 7-8 років», - йдеться у повідомленні.

За даними міськради, виїзні наради за участю керівництва на даному об’єкті проводитимуть щопонеділка.

Нагадаємо, тендер на будівництво полігону твердих побутових відходів Новоград-Волинська міськрада провела рік тому – в липні 2016-го. Його виграла фірма «Торговий Дім Укрвторресурс» з Києва, яка запропонувала ціну, на 850 тис. грн меншу від очікуваної вартості (3,6 млн грн).

Як повідомляв Житомир.info, Житомир збирається прийняти 300 машин львівського сміття.
 
 
 
 
Фото Новоград-Волинської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі