Місто

Протягом навчального року у Житомирі хочуть запустити півдесятка проектів із перезавантаження освіти

14 July 2017, 12:11

У Житомирі робоча група з перезавантаження освіти вже розробила 50 проектів, захист проектних пропозицій за якими розпочнеться наприкінці серпня. П’ять-шість кращих планують реалізувати протягом 2017-2018 навчального року.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Проект з перезавантаження освіти в місті Житомирі міська рада ініціювала спільно з ГС «Освіторія». Перша зустріч учасників проекту відбулась 22 квітня. 45 небайдужих до освіти житомирян вже визначали сильні та слабкі сторони освіти міста та згенерували понад 50 концептуальних та інфраструктурних проектів. Протягом травня-червня 2017 року учасники робочої групи визначалися з пріоритетними для них напрямками та об’єднувалися у міні-групи для підготовки проектних пропозицій, захист яких заплановано на кінець серпня – початок вересня 2017 року. За результатами презентацій, експертна комісія обере п’ять-шість проектів, реалізація яких відбуватиметься впродовж 2017-2018 навчального року, а оцінка результатів – на липень 2018-го», – йдеться у повідомленні.

Із переліком групових та індивідуальних проектів, що напрацювали учасники робочої групи з перезавантаження освіти, можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, у мерії збиралися створити робочу групу з 20 освітян, представників громадськості та батьківських комітетів, яка протягом року в рамках пілотного проекту з перезавантаження загальної шкільної освіти напрацьовуватиме рішення щодо поліпшення навчально-виховного процесу.

Як повідомляв Житомир.info, під час звітної прес-конференції за підсумками року роботи на посаді 14 грудня мер Житомира повідомляв про намір «перезавантажити» систему шкільної освіти, провівши для цього у січні 2017 стратегічну сесію з керівниками начальних закладів, завучами та вчителями. При цьому Сергій Сухомлин виступає проти того, аби якість освіти ототожнювати із ЗНО. Відтак, плануючи зміни в системі середньої освіти, влада міста обговорюватиме їх із педагогами під час стратегічних сесій, яких має відбуватися п’ять-шість на рік.

Фото Марти Яроцької

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі