Суспільство

Колона паломників з усієї України йде до Бердичева, де на вихідних відзначатимуть релігійне свято

14 July 2017, 12:41

Територією області відбувається піша хода римо-католицьких парафіян, які рухаються до міста Бердичева, де 15 та 16 липня відбудуться богослужіння з нагоди відзначення свята Матері Божої Святого Скапулярія. Поліцейські забезпечують безпеку учасників релігійного заходу та правопорядок.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Колони паломників до санктурії Матері Божої Бердичівської прибувають до міста Бердичева з Хмельниччини, Київщини, Вінниччини, а також з Баранівського, Романівського районів, міст Коростишева та Андрушівки Житомирщини. Очікувана кількість учасників – близько 5 тисяч вірян», – йдеться у повідомленні.

Нині поліцейські супроводжують паломників територією області для забезпечення їх безпеки на дорогах, а також попередження будь-яких порушень.

Також правоохоронці посилять заходи безпеки безпосередньо 15-16 липня у місті Бердичеві. Під час дводенних богослужінь правопорядок забезпечуватимуть близько 100 працівників поліції.

Як повідомляє «РІО Бердичів», зустрічати групи паломників у Бердичеві планують 15 липня з 15:00. Їх забезпечать нічлігом у місцевих парафіян, а також у приміщенні навчальних закладів міста. Організатори очікують на понад 10 груп з різних міст України. Деякі групи уже декілька днів перебувають у дорозі, а деякі вирушають у найближчі дні.

«Основні урочистості відбудуться у неділю, 16 липня. Цього дня до Бердичева різними видами транспорту прибуде основна частина вірних. Організатори не повідомляють, яка кількість паломників відвідає цьогорічне святкування, але впевнено вже можна сказати, що їх буде не менше, ніж у минулі роки, а це приблизно 25 тисяч вірних. Урочиста Святкова Літургія з винесенням Ікони Матері Божої Бердичівської розпочнеться об 11:00. Очолить літургію гість з Ватикану – Кардинал Зенон Грохолевський. Також прибудуть Римсько-Католицькі Єпископи з усієї країни», – йдеться у повідомленні.


Програма урочистостей Матері Божої Святого Скапулярія

15 липня 2017 року (субота):

  • 16:00 – привітання паломників;
  • 18:00 – Служба Божа;
  • 22:00 – нічне молитовне чування у храмі за участі o. Енріке Кастро OCD – настоятеля монастиря «Stella Maris» на горі Кармель в Ізраїлі.

16 липня 2017 року (неділя)

  • 08:00 – Служба Божа у храмі – о. Павло Ганчак OCD (польською мовою);
  • 09:30 – Розарій на площі Св. Йоана Павла ІІ;
  • 10:30 – привітання головного гостя та всіх єпископів на площі Св. Йоана Павла ІІ;
  • 11:00 – Урочиста Літургія, яку очолить Кардинал Зенон Грохолевський з Ватикану.

Фото ГУНП в Житомирській області

Як повідомляв Житомир.info, торік 18 липня учасники хресної ходи прийшли до Житомира. Житомирські активісти зустріли колону УПЦ МП піснями про Бандеру та гімном України, а влада Житомира хотіла через суд змінити маршрут руху ходи УПЦ Московського патріархату. Учасники хресної ходи УПЦ МП розташувались на території Свято-Преображенського кафедрального собору в центрі міста Житомира на вулиці Перемоги, 12.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі