Влада

Влада Житомира хоче через суд змінити маршрут руху ходи УПЦ Московського патріархату

18 July 2016, 11:04

Влада Житомира хоче судовим рішенням змінити маршрут руху хресної ходи УПЦ Московського патріархату.

18 липня позов виконавчого комітету міської ради розглядається в Житомирському окружному адміністративному суді.

«Обмежити проведення Житомирською єпархією Української Православної Церкви хресної ходи на території м.Житомира 18.07.2016, змінивши маршрут проходження пішої колони, а саме через Західне шосе, вулицю Соснову, вулицю Короленка, вулицю Перемоги до Спасо-Преображенського кафедрального собору (вул.Перемоги, 14)», - йдеться у позові.

Міську владу у суді представляє директор юридичного департаменту Євгеній Черниш, присутній також заступник комбата управління патрульної поліції Житомира Сергій Рудзінський.

Нагадаємо, Житомирська єпархія УПЦ МП повідомляла міську владу, що 18 липня хресна хода пройде такими вулицями обласного центру: Чуднівська, Героїв Пожежних, Троянівська, Перемоги.

Детальніше дивіться у сюжеті 

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня на сесії міської ради депутати голосували за пропозицію заборонити проведення 18 липня будь-яких акцій у Житомирі, але для прийняття рішення не вистачило голосів. 16 липня у Житомирі створили штаб, який буде протидіяти провокаціям під час хресної ходи УПЦ МП через місто. Активісти заявляли про намір пікетувати хресну ходу УПЦ МП, щоб не допустити прохід колони центральними вулицями міста. Зранку 18 липня близько 100 вірян зібралися на в’їзді до Житомира в районі гідропарку і готуються зустріти хресну ходу УПЦ МП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі