Економіка

Держпродспоживслужба оштрафувала підприємця з Житомира, який торгує електричним обладнанням

14 July 2017, 13:28

У Держпродспоживслужбі в Житомирській області перевірили підприємця, який торгує бойлерами та оштрафували його.

Про це повідомляє прес-служба управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області в ІІ-ому кварталі 2017 року здійснено виїзну планову перевірку суб’єкта господарювання розташованого на території міста Житомира, що займається розповсюдженням продукції, а саме: електричного обладнання», - інформують фахівці.

Проведеною перевіркою, у суб’єкта господарювання встановлено порушення вимог чинного законодавства, а саме:

-факти розповсюдження електричного обладнання ТМ «ARISTON», на якому не нанесено знак відповідності, внаслідок чого порушено вимоги п.п.28,42 Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 року № 1067 та п.п.32,45 Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 року № 1077.

«На продукцію, яка була об’єктом перевірки, суб’єктом господарювання у визначений термін, не надано до органу ринкового нагляду документацію (накладні, тощо), що в подальшому не дає змоги ідентифікувати будь-якого суб’єкта господарювання в ланцюгу постачання, який поставив відповідну продукцію. Враховуючи вище викладене, суб’єкт господарювання являється особою, яка ввела в обіг продукцію, що не відповідає встановленим вимогам. За результатами перевірки, застосовано штрафну санкцію у розмірі 8500 грн. Суму штрафу, суб’єктом господарювання сплачено в повному обсязі до Державного бюджету. Окрім того, до суб’єкта господарювання вжито обмежувально (корегувальний) захід – обмеження надання продукції на ринку до усунення формальної невідповідності. Рішення, суб’єктом господарювання у встановлений термін, виконано повністю та результативно. Про виконання рішення, органу державного ринкового нагляду, суб’єктом господарювання письмово надано повідомлення з підтверджуючими документами про виконання цього рішення. Проаналізувавши відомості, які містяться в повідомленні органом ринкового нагляду прийнято рішення щодо скасування вищезазначеного рішення», - йдеться у повідомленні.

Фото з сайту Держпродспоживслужби

Як повідомляв Житомир.info, у другому кварталі 2017 року спеціалісти управління Держпродспоживслужби також перевірили у Житомирі суб’єкт господарювання, який розповсюджує миючі засоби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі