Події

У Житомирі фахівці Держпродспоживслужби перевірили та оштрафували продавця миючих засобів

11 July 2017, 12:33

У другому кварталі 2017 року спеціалісти управління Держпродспоживслужби перевірили у Житомирі суб’єкт господарювання, який розповсюджує миючі засоби.

Про це повідомляє прес-служба управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду та плану здійснення перевірок з ринкового нагляду на ІІ – квартал 2017 року спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів здійснено виїзну планову перевірку у місті Житомирі у суб’єкта господарювання, що займається розповсюдженням продукції, а саме:

– мийних засобів, на відповідність вимогам Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту мийних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2008 року № 717, ПКМУ від 30.12.2015р. № 1184 «Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення».

Проведеною перевіркою, встановлено порушення вимог чинного законодавства, а саме:

– факти розповсюдження мийних засобів ТМ «Fasy& Good», що не відповідають вимогам пункту п.15 Технічного регламенту мийних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2008 року № 717, на зовнішній поверхні пакування та етикетці мийного засобу не нанесено знак відповідності технічним регламентам», - повідомили у Держпродспоживслужбі.

Перевірено продукції, яка не відповідає встановленим вимогам – в кількості 20 (двадцять) одиниць на загальну суму 578,00 грн.

«До суб’єкта господарювання вжито обмежувально (корегувальний) захід – обмеження надання продукції на ринку до усунення формальної невідповідності. Про виконання даного рішення, органу державного ринкового нагляду, суб’єктом господарювання письмово надано повідомлення з підтверджуючими документами. Відповідно статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» до суб’єкта господарювання застосовано штрафну санкцію в розмірі – 2 550,00 гривень. Суму штрафу суб’єктом господарювання сплачено в повному обсязі до Державного бюджету», - зазначили фахівці.

Фото з сайту управління Держпродспоживслужби

Як повідомляв Житомир.info, у червня 2017 року спеціалісти управління Держпродспоживслужби в Житомирській області в Баранівці перевірили суб’єкт господарювання, який продає дитячі іграшки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тест 
Матеріали по темі