Місто

Що думають житомиряни про різноманіття кольорових вивісок на Михайлівській. Опитування

14 July 2017, 15:23

Незважаючи на затверджену архітектурно-художню концепцію зовнішнього вигляду вулиць у Житомирі, пішохідну Михайлівську продовжують завішувати яскравими вивісками. Чи до вподоби житомирянам таке різнобарв’я вивісок, чи хотіли б вони щось змінити або ж взагалі прибрати, запитуємо у самих містян.

«Багато цих вивісок, очі мозолять. Цих магазинів понатикували на кожному метрі вже», – каже Олександр.

«Найяскравіші – це аптеки. Таке враження, що у нас місто хворих. От «Кодак» нормально, її і видно, і інформаційно наповнена. А ось ці аптеки, раніше такі яскраві вивіски були лише на казино», – нарікає Валерій.

«Якщо усе буде одного кольору, то так людина буде іти прямо і нічого в око не впаде. А так в око впадає», – говорить Надія.

«Я не бачу у цьому нічого поганого. Воно так і має бути. Все ж таки Михайлівська, діти ходять, яскрава вивіска вона і має привертати увагу», – сказав Олексій.

«Секонд-хенд не дуже подобається. Я вважаю, що секунд-хенд на центральній вулиці міста не досить доречно, адже це центральна вулиця. Тут мають бути квіти, фонтани», – ділиться Юрій.

«Вивісок тут забагато, тому що ніхто за цим ніколи не дивився. Особливо дратує ось ця (мазагин секонд-хенду «Євро сезони», – ред.), бо вона тут геть недоречна, дуже яскрава. Взагалі потрібно це все впорядкувати», – каже Володимир.

«Мені не подобається взагалі те, що тут розташований секонд-хенд», – зізнається Валентина.

«Вивіски можуть бути яскравішими, більш кольоровими, щоб великі були вітрини», – каже Тетяна.

«Звичайно, хотілося, щоб воно було в одному стилі, не таке різнобарвне. Секонд-хенд мені взагалі не подобається на Михайлівській. Це ж центральна вулиця для прогулянок, гарного відпочинку. А ось цей секонд-хенд, на мою думку, трохи принижує житомирян», – певна Людмила.

«Вивісочки не дратують, життя ж різнобарвне, не може все бути в одному тоні. Всі вивіски мають бути різними. Різні компанії, вивіски, реклама, ось так», – каже Віктор.

«Вона (рекламна вивіска, – ред.) повинна бути кольорова, тому що кожен хоче виділити себе особисто, свій колір, але цей колір має співпадати із кольором фасаду будинку», – пропонує Валерій.

Нагадаємо, до кінця червня управління архітектури повинно було розробити відповідно до критеріїв архітектурної концепції міста проект по Михайлівській. Принаймні про анонсував міський голова Сергій Сухомлин на виконкомі 7 червня. Однак у телефонній розмові директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський нам повідомив, що проект досі у розробці, іпообіцяв вже з наступного тижня поділитися з Житомир.info напрацюваннями.

Як повідомляв Житомир.info, 22 грудня 2016 року члени виконкому затвердили архітектурно-художню концепцію зовнішнього вигляду вулиць і територій міста Житомира, яку розробляли протягом двох років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі