Події

У поліції розповіли подробиці затримання банди «рекетирів» у райцентрі Житомирської області

17 July 2017, 15:21

Трьох кримінальних авторитетів, які тероризували підприємців Новоград-Волинського та вимагали щомісячну сплату за так зване «кришування» бізнесу, правоохоронці вели більше півроку. Про це на брифінгу 17 липня повідомив начальник ГУНП в Житомирській області. Разом із тим, Вячеслав Печененко зазначив: найскладніше було спіймати бандитів на «гарячому».

«Проблема затримання цієї групи полягала у тому, що не всі ображені, скажімо так, цими злодіями, підприємці хотіли давати покази і заявляти по злочину стосовно них. Цю групу спільно з СБУ документували більше півроку, але саме головне було затримати їх на гарячому в момент передачі чергових грошових коштів. Кількість затриманих на даний момент троє, кількість потерпілих встановлюється. Заяву наразі написали двоє підприємців, але ми розраховуємо на більшу кількість, адже речові докази це підтверджують. Вони вимагали грошові кошти, як раніше було у 80-х - 90-х роках - незаконне «кришування» бізнесу. Звичайна схема тиску на підприємця: або платиш, або ти будеш мати проблеми, починаючи від пошкодження майна, спалювання майна, тиск на підприємця», - розповідає начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

У день затримання за місцем проживання учасників злочинної групи правоохоронці провели обшуки у їхніх помешканнях. В результаті виявили блокноти з чорновими записами, в яких прописано і надходження, і використання грошових коштів від ймовірних потерпілих. Як виявилось, внески за «кришування» не були фіксовані на рівні трьох тисяч гривень.

«У них була не постійна такса, сума залежала від рівня підприємства», - каже начальник ГУНП в Житомирській області.

А от попередньо оприлюднені фото зовнішнього вигляду бандитів, після їхнього затримання, викликали низку обговорень від користувачів соцмереж. На дописи останніх Вячеслав Печененко відповідає наступне.

«Це питання не до мене, безпосередньо на місці затримання я не був, тому казати, внаслідок чого вони мали такий вигляд, невідомо», - зазначає Вячеслав Печененко.

Зрештою, затриманим вже оголосили підозру у вчиненні злочину, а працівники слідчого управління внесли до суду клопотання про обрання останнім запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі