Події

Поліція та СБУ затримали у Новограді-Волинському трьох кримінальних авторитетів, які «збивали» з підприємців гроші

14 July 2017, 17:44

14 липня у місті Новограді-Волинському працівники кримінальної поліції ГУНП спільно із співробітниками управління СБУ затримали трьох лідерів злочинного середовища, які вимагали та отримували від місцевих підприємців грошові кошти. Підозрюваних затримано відразу після передачі їм чергової суми коштів за «кришування».

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Підозрюваних викрили під час отримання 3 тисяч гривень щомісячного внеску за «кришування» на одному з об’єктів у м. Новограді-Волинському», – розповів начальник ГУНП В’ячеслав Печененко.

Затримані є місцевими жителями, лідерами злочинного середовища, віком від 32 до 37 років.

За даними правоохоронців, організував банду «офіційний смотрящий» за Новоград-Волинським районом – ставленик одного зі злодіїв у законі. Застосовуючи фізичний і психологічний тиск, бандити змушували місцевих підприємців платити їм «данину» за безперешкодну підприємницьку діяльність.

Тероризували бандити підприємців фактично із усього Новоград-Волинського району та районного центру. Своїх жертв вони надзвичайно ефективно залякували побиттям, катуваннями і шантажували погрозами розправи над родинами – багато хто з них вважав за краще заплатити бандитам «відкупне», аніж ризикувати здоров’ям та життям своїм і своїх рідних, звертаючись до правоохоронців.

Досудове розслідування проводиться за ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. За такі дії законодавством передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

На даний час за місцем проживання вимагачів проводяться обшуки.

Викриття злочинної групи стало результатом спільних заходів працівників поліції, УСБУ та прокуратури. До безпосереднього затримання кримінальних авторитетів було залучено спецпідрозділи «Корд» Головного управління Нацполіції в області та «Альфа» Управління СБУ Житомирщини.

«Організоване угруповання рекетирів під керівництвом «кримінального авторитета», раніше засудженого за розбій та крадіжки, знешкодили у Новограді-Волинському співробітники Управління СБУ в Житомирській області спільно з ГУ Національної поліції. Організатор банди – ставленик одного зі «злодіїв у законі». Застосовуючи фізичний і психологічний тиск, рекетири змушували місцевих підприємців платити їм «данину» за безперешкодну підприємницьку діяльність. 14 липня ц.р. у Новограді-Волинському правоохоронці затримали трьох членів угруповання під час передачі їм однією із жертв рекету частини щомісячної «данини». Наразі тривають обшуки за місцем проживання бандитів у Житомирі та Новограді-Волинському», - повідомляє прес-група управління СБУ в Житомирській області

Фото ГУНП

Фото прес-групи управління СБУ

Як повідомляв Житомир.info, 7 листопада 2016 року в Олевському районі правоохоронці затримали групу осіб за підозрою у незаконному позбавленні волі людини. Згодом було встановлено, що затримані є представниками банди рекетирів, які хотіли узяти під контроль ринок в Олевську.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі