Події

Печененко про пораненого у Коростишеві: він не член партії, стріляли з пневматичного пістолета, змовники встановлені

17 July 2017, 16:34

Озброєний напад на 29-річного підприємця 15 липня у Коростишеві ніяк не пов’язаний із його приналежністю до партії УКРОП. Таку інформацію під час брифінгу 17 липня озвучив начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко. Разом із тим у поліції розповідають: у Євгенія Дідківського стріляли не бойовими набоями.

«Посеред білого дня під’їхали дві людини (на мотоциклі) у шоломах, зараз їх встановлюють. Вони зробили декілька пострілів з пневматичного пістолета. Пістолет типу «Флобер» і кулька, яку з нього (потерпілого) витягнули – це говорить про те, що це була не вогнепальна зброя. Злочин скоєний на підґрунті того, що потерпілий – активіст Коростишева. Він не є на даний час членом партії УКРОП, він тільки подав заявку на вступ до цієї партії, і тому пов’язувати це із політичною діяльністю не можна, можна з громадською діяльністю», - розповідав Вячеслав Печененко.

У поліції також повідомили, що вже встановили замовників нападу, наразі визначають самих виконавців злочину. Також, у ході розслідування стало відомо, що це не перша кримінальна справа підозрюваних.

«Дійсно, є група злочинців у Коростишеві, які чинили протиправні дії: вперше їх притягували за хуліганство, друге – нанесення легких тілесних ушкоджень громадянам Коростишева. Вони за перший злочинний намір отримали 5 років із відтермінуванням два роки і по іншій справі ті ж самі люди зараз чекають рішення суду. І якраз це послугувало тому, що до цього активіста вчинили протиправні дії. Тому, що вони (активісти) ходили до суду, вимагали від суддів прийняти законне рішення, щоб ці злочинці були ув’язнені. Ми вже маємо свідчення осіб, що вони погрожували після чергового засідання суду цим активістам. Зараз проводиться низка слідчо-оперативних заходів для встановлення провини кожного, кого ми підозрюємо у скоєнні цього злочину. Також встановлюємо осіб, які безпосередньо вчиняли цей злочин, тому що ці особи, які притягались до суду, проходять як замовники», - повідомив начальник ГУНП.

Він зазначив, що поки за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 121 ККУ (Умисне тяжке тілесне ушкодження), стаття передбачає позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня в центрі Коростишева невідомі на мотоциклі стріляли у місцевого підприємця Євгенія Дідківського, чоловіка госпіталізувати до реанімації та прооперували. 

Скрін з сайту партії УКРОП

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі