Місто

Влада Житомира створить комісію для обстеження маршруток, яким більше 9 років

19 July 2017, 12:22

Житомирський виконком погодив створення комісії, яка обстежить маршрутки, випущені раніше 2008 року.

За це рішення проголосували 14 із 15 присутніх членів виконкому на засіданні 19 липня.

«Хочемо прозвітувати стосовно виконання заходів, які були проведені з 1 червня по 19 липня з контролю за дотриманням перевізниками умов додаткової угоди, яка була складена і після якої тариф було підвищено до 5 грн. Управлінням транспорту та зв'язку здійснювалися відповідні перевірки та складалися акти, за якими відправлялися листи перевізникам про сплачення штрафу. Таких актів уже складено 22. Шість із них уже оплачено. Наступним заходом була заміна транспортних засобів, рік випуску яких старше 2008 року. Майже всі перевізники привели у відповідність транспортні засоби. Залишились тільки перевізники маршруту №1 і №23», - сказала начальник управління транспорту та зв'язку Житомирської міської ради Вікторія Климчук-Побережник.

Перевізники наполягають, що транспортні засоби в хорошому стані та просять залишити їх. Відтак, Климчук-Побережник запропонувала створити комісію за участю представників профільного управління та членів виконкому, яка обстежить автомобілі, випущені раніше 2008 року.

«П'ять одиниць техніки треба буде обстежити. Транспортні засоби будуть підвезені під міськраду. Призначимо день і час», - сказала Климчук-Побережник.

Таку пропозицію підтримали 14 членів виконкому. Ця ж комісія визначить, чи варто відшкодовувати перевезення пільгових категорій. Крім того, всі присутні проголосували за те, аби обов'язково включити до комісії представника управління Укртрансбезпеки в Житомирській області.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2017 року житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду до 5 грн і 2 грн для школярів, однією з умов було наявність на маршруті автомобілів, не старших 2008 року випуску.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі