Влада

Заступник міністра охорони здоров'я в Житомирі: Антивакцинальні настрої в країні інспіровані неграмотними медіа

21 July 2017, 12:37

Низький рівень вакцинації та антивакцинальні настрої і державі інспіровані неграмотними представниками медіа.

На цьому зауважив заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський 21 липня під час брифінгу в Житомирі, відповідаючи на питання щодо сироватки від бутулізму.

"Вакцинальна істерія та антивакцинальні настрої в країні інспіровані неграмотними, чорт забирай, медіа. Ви (журналісти) не смієте допускати таких жахливих помилок. Люди вас читають, дивляться, слухають, і це призводить до катастроф. Слова "вакцина від ботулізму" не має сенсу. Для вас вакцина і сироватка... Тобто, якщо ви не йдете в Вікіпедію до зустрічі з лікарем, до зустрічі з Матвієм (Хреновим, заступником мера Житомира, - ред.), до зустрічі з представниками лікарні, з департаментом, ми будемо злитися.  Ви плутаєте вакцину і сироватку. І це потім для вас байдуже, бо ви далі пішли писати про трактор, який перекинувся там десь. Але низький рівень вакцинації в Україні інспірований неграмотними медіа. Саме розповсюдження в жовтій пресі неправдивих історій, саме тиражування окремих скандальних фактів, окремих випадків, абсолютно не підтверджених, залякує пацієнтів. Не існує вакцини від ботулізму. Вакцина і сироватка - це різні речі.  Сироватка від ботулізму, вона завезена, і дози є», - сказав Лінчевський.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в управлінні охорони здоров’я Житомирської ОДА повідомляли, що в Україну прибули 25 флаконів гуманітарної сироватки від ботулізму, і розподіл на області відбуватиметься лише у випадку виявлення захворювання.

«Сироватка і вакцина – це різні речі, - розповідав тоді начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань УОЗ Сергій Березовський. - Вакцина сприяє виробленню імунітету, а сироватка – це лікувальний препарат, тобто, там вже є антитіла до збудника (ботулізму)».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі