Події

Поліція вилучила цигарки з акцизкою «ДНР», які в Олевську продавав чоловік з Рівненської області

24 July 2017, 18:14

У місті Олевськ Житомирської області підприємець з Рівненської області продавав цигарки з акцизною маркою ДНР.

Про це 24 липня повідомила Олевська міська рада на своїй сторінці у Facebook.

«23 липня о 9:30 на території Олевського кооперативного ринку був затриманий чоловік з м. Сарни Рівненської області, який продавав цигарки з акцизною маркою самопроголошеної ДНР. Факт продажу був встановлений головою Спілки воїнів-учасників АТО Андрієм Івановим, його заступником Михайлом Мрочком та секретарем Спілки Володимиром Венгловським, про що було повідомлено начальника поліції. Цигарки відомої марки Winston підприємець продавав за 20 грн. На пачках були написи німецькою мовою, тому ймовірно, що потрапили вони на непідконтрольні території у вигляді гуманітарної допомоги, а звідти нелегально були ввезені в Україну. Як вдалося з’ясувати, інших товарів подібного «зразка» виявлено не було. Звідки з’явилася контрабанда, буде з’ясовувати вже поліція. Працівники поліції затримали дану особу та доправили його до відділення», - йдеться у дописі.

За повідомленням міськради, голова Спілки АТО пообіцяв, що триматиме розслідування цієї справи на контролі, бо це для нього принципово, які і для всіх членів Спілки.

Речник головного управління Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко факт продажу цигарок із ДНР підтвердила.

«Такий факт дійсно мав місце. Чоловіка затримали, вилучили близько 80 пачок цигарок, відносно нього оформлений адміністративний матеріал за ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) та ст. 160 ч.2 (Торгівля з рук у невстановлених місцях) Кримінального кодексу України. Окрім того, відповідну інформацію щодо вказаної групи товарів направлено до відповідного віддання Служби безпеки України для перевірки», - розповіла Ващенко.

За даними речниці ГУНП, продавець цигарок – житель міста Сарни Рівненської області 1958 року народження, який постійно приїздив до Олевська для здійснення роздрібної торгівлі. Цигарки вилучені, рішення відносно них прийматиме суд. Чоловіка після складання адмінматеріалів відпустили.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Новотроїцькому поліція затримала 18-річного мешканця Житомирської області, який за борг шпигував для «ДНР».
 

Фото зі сторінки в соцмережі Олевської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі