Події

У Новотроїцькому поліція затримала 18-річного мешканця Житомирської області, який за борг шпигував для «ДНР»

17 June 2017, 20:40

В смт Новотроїцьке Волноваського району Донецької області правоохоронці затримали 18-річного мешканця Житомирської області, який приїхав в прифронтовий населений пункт з метою збору інформації про місцезнаходження позицій ЗСУ.

Про це 16 червня повідомив Волноваський відділ поліції Донецької області.

«Хлопець був помічений під час того, як він перебував на териконі та стежив за обстановкою. Встановлено, що він зайнявся шпигунством через гроші, які заборгував своєму товаришу – бойовику з Макіївки. Коли розвідника затримали правоохоронці, він зізнався, що його товариш пообіцяв пробачити борг, якщо той знайде цінну інформацію для армії «ДНР». Завдяки поліцейським інформатор не встиг передати дані окупантам», - інформує поліція.

Наразі за цим фактом відкрите кримінальні провадження за ч.1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, Корольовський районний суд міста Житомира 7 березня ухвалив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для 44-річної жительки Донецької області, котру підозрюють у сприянні діяльності «ДНР»

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі