Місто

Сергій Сухомлин пообіцяв перейти на номер того мобільного оператора, який першим запустить у Житомирі 4G

26 July 2017, 13:10

Пам’ятну SIM-картку, з якої було зроблено перший тестовий дзвінок у міській мобільній мережі «третього покоління», міському голові вручили представники компанії Київстар з нагоди запуску у Житомирі зв’язку 3G.

«До Житомира нарешті дійшов зв'язок формату 3G. Житомир - це фактично останній обласний центр в Україні, який отримав сучасний зв'язок. У нас досить велика кількість військових частин, військовий аеродром. З огляду на те, що існував конфлікт частот з Міністерством оборони, в минулому році ми неодноразово піднімали це питання на рівні Міноборони, у цьому році були закладені гроші в державний бюджет на конверсію частот по місту Житомиру. Конверсія частот за планом повинна була закінчитися в листопаді, і тільки тоді ми могли отримати цей стандарт. Хочу подякувати Міноборони і Генштаб, нашому земляку Муженко, який пішов назустріч Житомиру, цей процес прискорив, і вже сьогодні на наших смартфонах ми бачимо значок 3G», - сказав міський голова і зазначив, що прагне, аби Житомир одним із перших отримав зв’язок формату 4G.

«Ми спілкувалися із заступником генерального директора «Київстару», і під час спілкування по телефону нам сказали, що розглянуть можливість включення 4G в Житомирі одним з перших міст в Україні. Так як Житомир останнім отримав 3G, я думаю, це був би хороший компенсатор для житомирян одними з перших отримати 4G», - сказав він і висловив готовність після запуску 4G змінити мобільного оператора.

«У мене картка «Київстар», один номер, який я не змінюю вже 15 років. Я перейду на того оператора, який включить в Житомирі 4G, якщо це буде не «Київстар», - сказав він.

Директор з корпоративних і регуляторних відносин компанії «Київстар» Владислав Радиш відзначив, що з підключенням 3G у Житомирі відбувся «вибух трафіку».

«Трафік за вчорашній день в 3G перевищив Хмельницький та Вінницю. Там абонентська база більше, ніж тут, а тут стався такий «вибух трафіку». Я думаю, що ця тенденція і залишиться. Це великий і важливий обласний центр, і в нас тут 89% абонентів - це наші абоненти. Це наше місто, ми, безумовно несемо перед Житомиром певні зобов'язання. І якщо в тих частотах, в яких будуть проводитися тендера, питання зі звільненням частот значно менше конфліктний, ніж те, що було в поточному діапазоні 3G, я думаю, що все буде досить динамічно», - сказав Владислав Радиш.

Нагадаємо, 24 липня 2017 року виконавчий директор Українського державного центру радіочастот Вадим Гулько повідомив про отримання погодження від Генерального штабу ЗСУ на використання базових станцій 3G в Житомирі. Він також уточнив, що «зелене світло» отримала трійка найбільших операторів. Vodafone раніше  анонсував появу 3G у Житомирі з 26 липня цього року. Lifecell поки що не публікував інформації про запуск 3G в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 25 липня Київстар запустив 3G у Житомирі і з цього приводу обіцяє влаштувати свято.
 
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі