Місто

Київстар ще не знає, коли запускатиме 3G в Житомирі, а Vodafone збирається зробити це вже 26 липня

20 July 2017, 11:13

У телекомунікаційній компанії «Київстар» поки не знають точної дати запуску 3G у Житомирі, тоді як у Vodafone анонсують появу такої послуги вже 26 липня цього року.

Про це Житомир.info повідомили у прес-службах компаній.

«Ми пам'ятаємо, що Ви цікавились, коли в Житомирі з'явиться 3G покриття. Залишилось чекати зовсім трішки. 3G від Vodafone буде запущено вже 26 липня», – повідомила журналісту Житомир.info представник інформаційного центру Vodafone Ukraine Мар’яна Купчин.

При цьому на сторінці Vodafone у Facebook навіть опублікували панорамне фото із зображенням Житомирської міської ради і частини приміщення ОДА, анонсуючи таким чином запуск третього покоління технології мобільного зв’язку.

Тим часом у «Київстарі» нашому кореспондентові відповіли, що дата запуску 3G від їхньої компанії поки невідома.

«На поточний момент точна дата запуску не відома, очікуємо запуску разом з Вами», – зазначили у прес-службі «Київстару».

Згодом менеджер по зв’язках з громадськістю компанії «Київстар» Ірина Пацевко уточнила наразі мережа Київстар повністю готова до запуску 3G у Житомирі – залишилося дочекатись дозволів від Українського державного центрц радіочастот.

«У Житомирській області Київстар вже надає 3G зв’язок у 326 населених пунктах. Для цього ми оновили усю телекомінфраструктуру, встановивши на базових станціях обладнання для зв’язку 3G і 4G. Мережа Київстар є повністю готовою до запуску 3G у Житомирі, і запуститься в той день, коли  ми отримаємо відповідні дозвільні документи від УДЦР», – уточнила Ірина Пацевко.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2015 року «Київстар» тестував 3G-мережу у Житомирській області. Тим не менш Житомир досі залишається єдиним обласним центром, де поки що нема третього покоління від великої мобільної трійки. На початку червня 2017 року нардеп Сергій Тарута повідомив, що до кінця року в Житомирі може з’явитися відразу 4G.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі