Події

На території Поліського заповідника в Олевському районі 60 лісівників гасили загорання торфу

26 July 2017, 17:52

Півдоби боролися лісівники із пожежею, що виникла на торфовищі поблизу села Копище Олевського району на території Поліського заповідника.

Про це Житомир.info поінформували у прес-службі Житомирського ОУЛМГ.

«Вогонь виявила лісова охорона Поліського природного заповідника і відразу ж взялася його приборкувати, аби він не розповсюдився на лісові масиви, які впритул прилягають до болота. Це болото є найбільшим на території Поліського заповідника - його площа 65 га. З огляду на те, що погодні умови всіляко сприяли швидкому поширенню вогню, на допомогу прибула лісова охорона Словечанського і Олевського лісгоспів. Загалом 60 чоловік лісової охорони та 6 одиниць техніки боролися з пожежею, яка охопила болото загальною площею понад 24 гектари. В окремих місцях вогонь захоплював лісові ділянки невеликими площами 0,2-0,4 га, в цілому пошкоджено 1,5 га лісу. Нині лісівники чергують на згарищі, аби не допустити повторного загоряння», - йдеться в повідомленні.

Також житомирські лісівники уточнили Житомир.info, що пожежа сталася на території заповідника.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2015 року інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області під час планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства про додержання режиму природно-заповідного фонду на території Поліського природного заповідника виявили факт приховування лісової пожежі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі