Події

Працівники Поліського заповідника приховали факт пожежі, яка знищила майже 700 дерев, - екологи

9 September 2015, 15:12

Інспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області під час планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства про додержання режиму природно-заповідного фонду на території Поліського природного заповідника виявили факт приховування лісової пожежі.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«Працівниками Поліського природного заповідника не здійснено облік лісової пожежі, яка виникла на території Перганського лісництва, не встановлено її площу та не зареєстровано в книзі обліку лісових пожеж. Державними інспекторами встановлено, що пожежа виникла на площі близько 1 га,  пошкоджено 693 дерева різних порід», - йдеться у повідомленні.

Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, становить 1 947 569 грн. Матеріали перевірки направлено до правоохоронних органів з метою встановлення винних осіб у вчиненні правопорушення та притягнення винних осіб до відповідальності, - повідомляють екологи.

Крім того, під час здійснення державного нагляду виявлено ряд порушень природоохоронного законодавства, які допущені працівниками лісової охорони внаслідок непрофесійного ставлення до своїх службових обов’язків, - стверджують екологи.

Поліський заповідник - острів дикої природи, розташований у Житомирській області в межиріччі Уборті та Болотниці, де охороняються всі живі створіння незалежно від того, корисні вони чи ні, - йдеться на сайті заповідника.

«Був створений 12 листопада 1968 року з метою збереження типових для Українського Полісся соснових лісів та сфагнових боліт. На півночі заповідник межує з Білоруссю, а на заході з Рівненською областю. Його площа складає 20104 гектари, протяжність території зі сходу на захід – 27 км, з півночі на південь – 21 км. Адміністративний центр знаходиться в с. Селезівка Овруцького району», - інформує сайт.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно фахівці Держсанепідслужби зробили дослідження повітря у Житомирі, щоб визначити рівень його забруднення через лісові пожежі та загоряння сухотрав'я і торфу.

28 серпня голова Житомирської обласної державної адміністрації пригрозив голові Коростенської РДА звільненням у зв’язку з його неспроможністю запобігти лісовим пожежам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі