Влада

Житомирська облрада не скасувала своє рішення про виділення 23,9 га землі монастирю Московського патріархату

27 July 2017, 15:22

Сесія Житомирської облради не скасувала своє рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення 23,9 га землі монастирю УПЦ Московського патріархату на території Чоповицької громади Малинського району.

Таке рішення було прийняте на сесії облради 27 липня.

За скасування рішення проголосував лише 21 депутат з 62 присутніх (всього в облраді 64 депутати) – рішення не прийняте.

«Багато хто з вас взагалі не знає, що на території Чоповицької громади знаходиться два монастиря – чоловічий і жіночий. Я бачив, як монахи йдуть строєм. Там відбуваються певні речі, на підходах до цього монастиря є люди зі зброєю, це говорять місцеві жителі з Чопович. Там були різні випадки поножовщини, на території чоловічого монастиря переховуються люди, які були в розшуку, це «бермудський трикутник». Питання, яке піднімається про землю жіночого монастиря – це вершина айсбергу», - сказав голова Малинської райорганізації ВО «Свобода» Микола Поліновський.

Голова фракції ВО «Свобода» Сидір Кізін закликав колег-депутатів прийняте вірне рішення і скасувати дозвіл на відведення земельних ділянок.

«В кримінальному кодексі є стаття за самовільне захоплення земельної ділянки, але вона не працювала по відношенню до Московського патріархату», - нагадав Сидір Кізін.

Член виконкому Житомирської міськради Руслан Годований закликав не приймати невиважених рішень і не «натравлювати одну громаду на іншу». Він також радив поїхати у монастир і поспілкуватися з монахинею, якій 106 років.

«Не можна сьогодні збурювати суспільство», - закликав Годований, але його виступ заглушили вигуки активістів «Геть московських окупантів!».

Перший заступник голови облради Сергій Крамаренко закликав скасувати «ганебне рішення».

«Поіменне голосування покаже, хто тут за Україну, а хто проти», - наголосив Крамаренко.

Після того, як сесія не скасувала своє рішення, активісти почали палити перед будівлею облради фаєри та димові шашки.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 27 липня депутати збиралися скасувати своє рішення про виділення землі монастирю в Чоповичах, цього ж вимагали й протестувальники, які прийшли під будівлю облради з плакатами та опудалом підвішеного "депутата-зрадника". Нагадаємо, 7 червня 2017 року під час акції на майдані Корольова в Житомирі представники патріотичних сил влаштували «шибеницю» для опудала депутата на знак протесту проти рішення депутатів Житомирської облради про передачу землі Українській православній церкві Московського патріархату в Чоповичах.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня  цього року на сесії депутати Житомирської облради з другої спроби надали дозвіл на розробку проекту землеустрою монастирю УПЦ МП: всього монастирю передали 23,9 га землі. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі