Влада

Житомирська облрада за результатами сесії буде звертатися до Держгеокадастру та СБУ

27 July 2017, 18:20

За результатами сесії Житомирська обласна рада надішле своє рішення до Держгеокадастру та буде звертатися до СБУ.

Про це на брифінгу 27 липня після закінчення сесії повідомили керівники обласної ради.

Коментуючи рішення сесії щодо висловлення недовіри нинішньому керівництву головного управління Держгеокадастру в Житомирській області, голова облради Володимир Ширма зазначив, що рішення сесії буде направлене Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру.

«Юридичних наслідків це рішення ніяких не буде мати, але це буде для Кабінету міністрів, керівництва Держгеокадастру підстава звернути увагу і вже прийняти відповідне управлінське рішення щодо керівників, які сьогодні працюють. Думаю, Держгеокадастр має зробити певну перевірку і тоді зважити, чи депутати обласні мають якісь підстави для прийняття такого рішення, чи не мають. Але нашу позицію, депутатів і представників громадськості, які були (на сесії), вони мають почути», - сказав голова облради.

Володимир Ширма також повідомив, що буде звертатися до Служби безпеки України з приводу заяв про озброєних людей у чоловічому монастирі, який знаходиться у Малинському району.

«Зрозуміло, це порушення, для всіх закон має бути один, є певна процедура про виділення земельних ділянок... Після тих заяв, які були озвучені різними людьми (на сесії), буде відповідне звернення до Служби безпеки, щоб вони зробили перевірку всіх тих заяв, які були озвучені. Я особисто звернуся», - заявив Володимир Ширма.

Крім того, заступник голови облради Максим Вілівчук пояснив, чому монастирю УПЦ МП виділяють саме 23,9 га землі.

«Частина цих земель під релігійними спорудами, частина земель знаходиться під господарськими, у них є на території деревообробне маленьке підприємство, у них є на території пасіка, викопана водойма. Там вже (на всій території) зроблений благоустрій, ще відбувається будівництво деяких споруд, келій, для проживання», - сказав Максим Вілівчук.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня  цього року на сесії депутати Житомирської облради з другої спроби надали дозвіл на розробку проекту землеустрою монастирю УПЦ МП: всього монастирю передали 23,9 га землі. 27 липня депутати збиралися скасувати своє рішення про виділення землі монастирю в Чоповичах, цього ж вимагали й протестувальники, які прийшли під будівлю облради з плакатами та опудалом підвішеного "депутата-зрадника". Але під час голосування «за» проголосував лише 21 депутат, а для скасування рішення необхідно було мінімум 33 голоси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі