Влада

Влада Житомира та прокуратура хочуть повернути у власність міста стратегічно важливу греблю

31 July 2017, 11:12

Влада та прокуратура хочуть повернути у власність Житомира стратегічно важливу греблю, яка належала паперовій фабриці.

Про це на брифінгу 31 липня повідомили директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш та прокурор Житомирської місцевої прокуратури Дарина Сороколат.

«На розгляді в господарському суді Житомирської області перебуває справа про банкрутство підприємства Укоопспілки «Житомирська паперова фабрика». Вивченням матеріалів даної справи виявлено порушення вимог чинного законодавства під час реалізації водоспускної греблі в м. Житомирі: у 2016 році ліквідатор фабрики включила до ліквідаційної маси підприємства та в подальшому реалізувала на аукціоні гідроспоруду, що ніколи не перебувала на балансі Житомирської паперової фабрики. Під час підготовки матеріалів для пред’явлення позовної заяви до суду місцевій прокуратурі стало відомо, що спірна гідроспоруда перебуває на балансі Житомирської міської ради», - сказала прокурор Житомирської мiсцевої прокуратури Дарина Сороколат.

Крім того, Житомирською місцевою прокуратурою забезпечується процесуальне керівництво  у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків ліквідатором підприємства Укоопспілки «Житомирська паперова фабрика», внаслідок чого завдано істотної шкоди інтересам громади міста, відповідальність за яке передбачена частиною 1 статті 364-1 Кримінального кодексу України.

На даний момент на спірну гідроспоруду накладено арешт.

«Ця гребля забезпечує водою котельню на вулиці Жуйка, 12. Вона для нас стратегічна», - сказав представник КП «Житомиртеплокомуненерго».

Детальніше дивіться в сюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі