Влада

У Житомирі кілька разів перепродали греблю, яка є стратегічною для міста

31 July 2017, 15:33

Водоспускну греблю на річці Тетерів, яка розташована неподалік Станишівського майдану незаконно продали на аукціоні, коли реалізовували майно збанкрутілої Житомирської паперової фабрики. Про це під час прес-конференції 31 липня повідомила представниця Житомирської місцевої прокуратури.

«Так у 2016 році ліквідатор фабрики, всупереч вимогам чинного законодавства, включила до ліквідаційної маси підприємства та в подальшому реалізувала на аукціоні гідроспоруду, що ніколи не перебувала на балансі Житомирської паперової фабрики. Спірна гідроспоруда перебуває на балансі Житомирської міської ради», - розповіла прокурор Житомирської місцевої прокуратури Дарина Сороколат.

Гребля мусить лишитися у власності міста, оскільки має стратегічне значення, упевнені представники «Житомиртеплокомуненерго».

«Ця гребля забезпечує водою котельню Жуйко,12. Тобто вона утримує рівень води, за допомогою якої ми запитуємо майже частину міста. Тобто, вона для нас є стратегічною. У нас був випадок, коли була скинута вода, котельня залишилася без води, так як забезпечити такий об’єм тільки водопровідною водою ми не зможемо. І котельня зупинилася тому, що у нас не було в річці води. Такий випадок у місті Житомирі був. Тому ми за те, дійсно, щоб гребля залишилася на місці, бо вона для нас стратегічна і забезпечує нам безпечну роботу котельні», - представник КП «Житомиртеплокомуненерго» Руслан Погребняк.

Досліджуючи матеріали справи, прокурори з’ясували, що після аукціону греблю вже кілька разів перепродали.

«Після того вже декілька власників змінилося, за результатами аукціону. Тобто ця гідроспоруда неодноразово відчужувалася, на даний момент це вже 4-й власник – ТОВ «НОВЕЛ». І це фірма, яка зареєстрована у Волинській області», - розповіли Дарина Сороколат та директор юридичного департаменту міської ради Євгеній Черниш.

Нині прокуратура звернулася до суду, аби повернути греблю у власність міста і притягнути до відповідальності ліквідатора.

«Житомирською місцевою прокуратурою подано до Господарського суду Житомирської області позовну заяву про визнання незаконними наказів ліквідатора Підприємства Укоопспілки «Житомирська паперова фабрика», визнання недійсними результатів аукціону, а також договорів купівлі-продажу гідроспоруди та витребування її на користь Житомирської міської ради», - повідомила Дарина Сороколат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі