Економіка

За півроку 233 підприємства з Житомирської області експортували свою продукцію до Євросоюзу, - митниця

31 July 2017, 12:53

За перше півріччя 2017 року до країн Європейського Союзу експортували свою продукцію 233 підприємства Житомирської області.

Про це йдеться у відповіді Житомирської митниці Державної фіскальної служби на запит журналіста Житомир.info щодо об’єму експортних операцій до країн ЄС.

«Станом на 1 липня 2017 року на обліку в Житомирській митниці ДФС перебували 2698 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що на 18,3% більше, ніж в аналогічному періоді 2016 року. За перше півріччя 2017 до країн Європейського Союзу експортували свою продукцію 233 виробників харчової та нехарчової продукції», - повідомляє митниця.

За даними прес-служби, за 6 місяців найбільший обсяг товарів експортовано до Польщі, Румунії, Австрії, Чехії, Німеччини, Болгарії та Греції.

За вартісним показником лідерами стали такі підприємства області, як ІП «Євроголд Індестріз ЛТД», ТОВ «Церсаніт Інвест», ПАТ «Трубний завод «Трубосталь», ТОВ «Грайф Флексіблс Україна», ТОВ «Вівад 09», ТОВ «Агрофірма «Відродження», ТОВ «Юка-Інвест» та ПАТ «Біо мед скло».

«Основу експортних поставок складали наступні товари: побутові вироби (прасувальна дошка, сушарка для білизни, драбина металева), плитка керамічна, санітарно-технічні вироби, труби стальні, поліпропіленові чохли, холодильне обладнання, олія соєва, склопродукція харчового призначення», - інформує митниця.  

Нагадаємо, місяць тому чотири підприємства Житомирської області направили заявки, аби експортувати молочну продукцію до Республіки Корея. У 2016 році Житомирська митниця оформила експортно-імпортних операцій майже на мільярд гривень, за 4 місяці 2017 року - на 345 мільйонів гривень. 

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році Житомирська область зможе отримати 358,4 млн грн на ремонт доріг від перевиконання збору митних платежів. Як вийти на ринки Європейського союзу, читайте тут

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі