Влада

Житомирська ОДА оприлюднила перелік доріг, які планують відремонтувати за 358 млн грн

14 July 2017, 15:32

12 липня 2017 року комітет з питань бюджету Верховної Ради України погодив перелік доріг, які будуть відремонтовані у 2017 році.

Про це з посиланням на голову Житомирської ОДА Ігоря Гундича 14 липня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«358,4 млн грн зможе отримати Житомирська область від перевиконання збору митних платежів у 2017 році. Ця сума передбачена на будівництво, реконструкцію та ремонт майже 500 км автомобільних доріг у рамках експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування», - інформує ОДА.

 «2017 рік – рік доріг. Ми маємо зробити все, щоб це гасло запрацювало в реаліях. Тому вперше цьогоріч ми плануємо спрямувати 358,4 млн грн за рахунок перевиконання збору митних платежів  на капітальний і поточний ремонт доріг в області. Наголошую: контроль буде жорсткий і з подальшими експертизами якості», – сказав Ігор Гундич.

Він зазначив, що із 2017 року запроваджується комплексний підхід і під час реалізації об’єктів ДФРР і під час ремонтів доріг.

«До переліку доріг, які будуть відремонтовані у 2017 році, першочергово включили дороги, які ведуть до НУШів, опорних шкіл, аби підвіз дітей був безпечним. Якщо створюємо сучасну утеплену і з новими технологіями школу, купуємо для неї автобус, то і дороги мають бути належного рівня. Якщо беремося за справу – треба доводити її до кінця», – сказав голова ОДА.

Губернатор також повідомив, що за 358,4 млн грн планують реалізувати 99 проектів дорожньої інфраструктури.  Із них на 44 об’єктах заплановано провести поточний середній ремонт (305,1 млн грн), на 14 – капітальний ремонт (45,1 млн грн) та на 41 – виготовити проектно-кошторисну документацію (8,2 млн грн).

 Кошти на ремонт, реконструкцію і будівництво доріг – це 50 відсотків суми від перевиконання збору митних платежів. З переліком об’єктів можна ознайомитися ТУТ.

Нагадаємо, за неповних 6 місяців Житомирська митниця спрямувала на ремонт доріг області 93 мільйони гривень від перевиконання своїх показників.

Як повідомляв Житомир.info, учора після сильної зливи у Житомирі продовжували ремонтувати дорожнє покриття на проспекті Незалежності. При цьому городяни скаржились, нібито асфальт клали прямо в калюжі. Інженер технічного нагляду розповів, що це не є порушенням.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі