Політика

Захист Розенблата ініціює перегляд запобіжного заходу і заявив відвід судді

31 July 2017, 20:35

Адвокати ініціювали перегляд запобіжного заходу, обраного народному депутату Бориславові Розенблату.

Про це стало відомо під час засідання Солом'янського районного суду Києва, повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ.

«31 липня суд розглядав клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про виправлення описки в рішенні суду про обрання запобіжного заходу. Також розглядалося клопотання адвокатів Костянтина Глоби і Андрія Левківця про роз'яснення судового рішення. У залі суду присутній підозрюваний Борислав Розенблат», - повідомляє видання.

За рішенням суду нардеп зобов'язаний здати паспорт, який, як виявилося, йому не належить. Адвокати продемонстрували відповідь Державної міграційної служби про те, що паспорт з такими даними Розенблату не належить. Таким чином, він не може виконати цю вимогу суду.

 Адвокати Розенблата знайшли помилки в рішенні суду і вимагають перегляду запобіжного заходу 01

Адвокати Розенблата знайшли помилки в рішенні суду і вимагають перегляду запобіжного заходу. Крім того, запобіжний захід чомусь обрано нардепу не на два місяці, а на три.

Прокурор САП Валентин Мусіяка стверджує, що це механічні помилки, які суд може виправити. Але захисники нардепа вважають, що є підстави для перегляду запобіжного заходу у зв'язку з виявленими обставинами. Вони заявили, що вже подали таке клопотання.

Захист Розенблата 31 липня заявив відвід судді Світлані Кушнір, яка винесла це рішення. Для розгляду відводу в суді оголошено перерву. Коли засідання відновитися, невідомо. Адвокати сказали, що чекатимуть повісток до суду.

Як повідомляв Житомир.info, 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти.  Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко повідомив, що з 19 липня народний депутат Борислав Розенблат носить електронний браслет. Станом на 24 липня сім'я внесла за народного депутата Розенблата 7 мільйонів гривень застави.

Житомир.info за матеріалами Цензор. НЕТ

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі