Політика

Сім’я внесла 7 млн грн застави за нардепа від Житомира Борислава Розенблата

24 July 2017, 14:52

За народного депутат від Житомира Борислава Розенблата вже внесли 7 мільйонів гривень застави.

Цю інформацію 24 липня Житомир.info підтвердила сестра нардепа Олена Розенблат.

«Заставу внесла сім'я. Станом на сьогодні сума внесена в повному обсязі», - повідомила Олена Розенблат.

Водночас сам народний депутат на своїй сторінці у фейсбук зауважив, що Солом'янський райсуд зобов’язав його здати закордонний паспорт іншої людини.

«Сьогодні о 9:00 команда моїх адвокатів звернулася до Солом'янського районного суду столиці з проханням роз'яснити: як на мене могли покласти обов'язок здати закордонний паспорт іншої людини. Повторюю – не мій паспорт, а паспорт ІНШОЇ людини! Прокуратура, захопившись піаром, навіть не читає «макулатуру», яку дає на підпис судді. А суд чомусь вірить їй на слово. Але тоді чиї матеріали розглядалися, якщо фактично там вказана інша особа? Особисто я виконав усі вимоги ухвали, окрім цієї», - написав Борислав Розенблат 24 липня.

Він також зазначив, що прокуратура «в ручному режимі швидко побігла виправляти описку», але, на думку народного депутата, таке виправлення прирівнюється до розгляду окремого запобіжного заходу.

«Я думаю, це буде достатньою підставою для Європейського суду з прав людини, а для цього пройдемо і національні суди. А ще – усім діям прокурорів, сатиричним речам, проголошеним фальцетом і жбурлянням кодексів на стіл, розголошенню матеріалів досудового слідства і цитуванню поезії - дасть оцінку кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокуратури. Відповідна скарга на дії прокурора Кривенко В. вже мною підписана», - повідомляє нардеп.

Нагадаємо, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко повідомив, що з 19 липня народний депутат Борислав Розенблат носить електронний браслет.

Як повідомляв Житомир.info, 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі