Події

У Бердичеві на хабарі затримали працівників виправної колонії, яку минулого року перевіряв Луценко

2 August 2017, 16:36

2 серпня слідчі прокуратури області спільно із співробітниками спецпідрозділу «К» центрального апарату Служби безпеки України та управління оперативної роботи Міністерства юстиції України затримали начальника багатопрофільної лікарні при Райківській виправній колонії та його заступника під час одержання ними 5 тис доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Керівництво багатопрофільної лікарні вимагало від засудженого таку суму за підготовку клопотання до суду для звільнення його від подальшого відбування покарання за хворобою. Обох «горе-медиків» було затримано під час проведення слідчих дій у м. Бердичеві, після одержання зазначеної суми. Неправомірну вигоду вилучено», - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара) проводиться слідчим відділом прокуратури області. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні минулого року генпрокурор Юрій Луценко особисто інспектував Райківську виправну колонію і заявив, що вона найгірша з тих, які він бачив, а начальника треба звільнити

Фото прокуратури області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі